גבינת שמנת ביתית
לא צריך לעבוד קשה כדי להכין גבינת שמנת אמיתית, ממש אצלכם במטבח. דנה מלמד מראה לכם איך עושים את זה נכון, וגם מציעה כמה גיוונים מעניינים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' שמנת חמוצה
- 500 גרם גבינה לבנה
- כף מלח
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את המרכיבים, שמים בבד כותנה וקושרים מעל הכיור כדי שכל הנוזלים יטפטפו.
- 2. לאחר 12 שעות, מוציאים מהבד ומכניסים למקרר.
- 3. אם לא רוצים להשתמש בגבינה למאכלים מתוקים, אפשר להוסיף טעמים ע"י תבלינים, עשבים, ירקות, אגוזים וכו'. (לדוגמא: שום, שמיר, חציל קלוי, עגבניות מיובשות, שקדים טחונים וכל מה שאוהבים).