פשטידת ברוקולי מבצק מלאווח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בצק מלווח
- ברוקולי טרי מבושל במים ומעט מלח
- 2 גביעי שמנת מתוקה לבישול 15%
- 3 ביצים
- בצל גדול מגורד
- כף 1 אבקת מרק עוף גדושה
- 2 כפות קמח
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור אפיה לחום 180 מעלות
- 2. בתבנית עמוקה פורסים ומותחים מלווח .חורצים חורים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור עד שהבצק משנה צבעו לזהוב ומוציאים ומהתנור.
- 3. בקערה מערבבים את כל שאר המצרכים ומוסיפים את הברוקולי המבושל לתערובת . מוזגים הכל לתוך התבנית על המלאווח האפוי.
- 4. מותחים את המלווח השני על התבנית (רצוי להפשיר את המלווח לפני) וחורצים בעדינות בעזרת סכין ארבע חתכים מלוכסנים.
- 5. מכניסים לתנור ואופים הכל במשך 20 דק' בחום 180 מעלות