עוגת מייפל מעולה
כל אחד צריך מתכון אחד טוב לעוגת מייפל עוגה רכה ואוורירית עם אגוזים וסירופ מייפל מתוק, שמכינים ב-10 דקות, בקערה אחת ובקלי קלות. מה קורה כשהיא יוצאת מהתנור? תיזהרו, כי פשוט אי אפשר להפסיק ליישר אותה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3ביצים
- 3שקיותסוכר וניל
- 1כוססוכר (200 גרם)
- ½כוסשמן (120 מ"ל)
- 1גביעשמנת חמוצה
- ¼1 כוסותקמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
לפני האפייה:
- מעטקינמון
- חופןאגוזי מלך קצוצים
אחרי האפייה:
- סירופ מייפל (מומלץ טבעי)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת מייפל מעולה?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה או משמנים קלות.
- 2מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ויפה. ניתן גם באמצעות טריפה ידנית עם מטרפה.
- 3מוסיפים את השמן והשמנת בהדרגה, תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 4מערבבים בקערית או כוס מדידה את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים אותם תוך ערבוב עדין לתוך תערובת הביצים והשמנת. נזהרים מערבוב יתר, שיכול להניב תוצאה דחוסה.
- 5יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים את אגוזי המלך והקינמון מעל העוגה ואופים עד שהעוגה יבשה וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. 30-40 דקות.
- 6לאחר האפייה, כשהעוגה חמה, דוקרים אותה עם קיסם או שיפוד ומזלפים סירופ מייפל בנדיבות. מורחים היטב על כל העוגה.
- 7רוצים גרסה פרווה? מחליפים את השמנת החמוצה בחצי כוס מיץ תפוזים.