מתכונים חמים

עוגת מייפל מעולה

כל אחד צריך מתכון אחד טוב לעוגת מייפל עוגה רכה ואוורירית עם אגוזים וסירופ מייפל מתוק, שמכינים ב-10 דקות, בקערה אחת ובקלי קלות. מה קורה כשהיא יוצאת מהתנור? תיזהרו, כי פשוט אי אפשר להפסיק ליישר אותה

מתכון מאת: מערכת וואלה! אוכל
  • 10 דקות עבודה

  • 50 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 1 אינגליש קייק

מתכון בסיס שכל בית צריך. עוגת מייפל ביתית מעולה (צילום: ShutterStock)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 3 ביצים
    • 3 שקיותסוכר וניל
    • 1 כוססוכר (200 גרם)
    • ½ כוסשמן (120 מ"ל)
    • 1 גביעשמנת חמוצה
    • ¼1 כוסותקמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
  • לפני האפייה:

    • מעטקינמון
    • חופןאגוזי מלך קצוצים
  • אחרי האפייה:

    • סירופ מייפל (מומלץ טבעי)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת מייפל מעולה?

  • 1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה או משמנים קלות.
  • 2מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ויפה. ניתן גם באמצעות טריפה ידנית עם מטרפה.
  • 3מוסיפים את השמן והשמנת בהדרגה, תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4מערבבים בקערית או כוס מדידה את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים אותם תוך ערבוב עדין לתוך תערובת הביצים והשמנת. נזהרים מערבוב יתר, שיכול להניב תוצאה דחוסה.
  • 5יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים את אגוזי המלך והקינמון מעל העוגה ואופים עד שהעוגה יבשה וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. 30-40 דקות.
  • 6לאחר האפייה, כשהעוגה חמה, דוקרים אותה עם קיסם או שיפוד ומזלפים סירופ מייפל בנדיבות. מורחים היטב על כל העוגה.
  • 7רוצים גרסה פרווה? מחליפים את השמנת החמוצה בחצי כוס מיץ תפוזים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully