וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלחי תפוחי-בראשית צלויים בתנור עם רצועת חזה אווז

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 2 תפוחי עץ של "בראשית" פרוסים לשמיניות פלחים
  • 1/2 כוס סוכר מומסים ב 2 כוסות מים
  • שמן זית לטיגון
  • מלח גס ופילפל שחור גרוס
  • רצועות חזה אוז פרוסות דק

אופן ההכנה

  • 1 . מביאים את סירופ הסוכר לרתיחה. מנקים את התפוחים, פורסים ומנקים ליבת הגרעינים.
  • 2. מצרפים את פלחי התפוחים לסירופ הרותח ומבשלים 2-3 דקות.מצננים מהר על גבי תבנית מתכת.
  • 3. מחממים מחבת טפלון היטב על להבה גבוה, משמנים בשמן זית ומקפיצים את התפוחים תוך כדי תיבול במלח גס ופילפל שחור גרוס, לקבלת ציפוי עדין של התפוחים.
  • 4. מצננים מהר בתבנית מתכת. עוטפים כל פלח ברצועת חזה אוז ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  • 5. מושחים בשמן הזית שנותר במחבת, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות. צולים 2-3 דקות ומגישים מיד. מוגש כמתאבן פתיחה לארוחה .
  • נודלס עם אווז מעושן וירקות

  • סלט תאנים וחזה אווז

  • אגרול עם חזה אווז, קשיו וירקות

  • לחם מחבת מרוקאי במילוי בשר

  • מאפה במילוי פטריות וגבינות

  • פסטלים מטורטיות בקלי קלות

  • חלה עם תאנים ושמן זית

  • פשטידת פתיתים ואנטיפסטי

  • מיני מאפינס טבעוניים וניל וקוקוס

  • בורקס תרד טורקי

  • עוגת שמרים שוקולד

  • שבלולי קינמון

  • לחמניות עם כרובית

  • קיש אפונה ותרד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully