פשטידת ברוקולי וגבינות
ברוקולי וגבינות זה שילוב מנצח במיוחד כשהם נכנסים יחד למאפה שחום וריחני. מתכון פשוט וקל לפשטידה עם הפרח הכי ירוק בסל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500גרםברוקולי קפוא או טרי (2 ראשי תפרחות)
- 1קופסאגבינה לבנה (250 גרם)
- 1קופסאקוטג' (250 גרם)
- ½קופסאגבינה בולגרית (125 גרם)
- 4ביצים
- ½שקיתאבקת אפייה (5 גרם)
- 2כפותקמח (20 גרם)
- מעטאגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
- חופןגבינה קשה מגוררת כמו צהובה/ מוצרלה/ פרמזן/ קשקבל (רשות)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של פשטידת ברוקולי
איך מכינים פשטידת ברוקולי וגבינות?
- 1מחממים תנור-180 מעלות.
- 2במידה ומשתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים בינוניים וחולטים במים רותחים מומלחים קלות כ-2-3 דקות ומסננים. במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא, מפשירים ומסננים.
- 3משמנים קלות תבנית פיירקס ומסדרים את פרחי הברוקולי כך שכל התבנית תהיה מכוסה בו.
- 4בקערה נפרדת שמים את הקוטג', הגבינה הלבנה, הבולגרית, הביצים, הקמח, אבקת האפיה והתבלינים ומערבבים היטב.
- 5יוצקים את בלילת הגבינות על הברוקולי שבתבנית ואם רוצים מפזרים מעל את הגבינה הקשה המגוררת.
- 6מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
- 7רצוי לצנן את הפשטידה היטב לפני ההגשה, אחרת היא עלולה להתפרק.
- 8טיפ לגיוון: ניתן להוסיף לבלילת הגבינות בצל קצוץ מטוגן במעט שמן ו/או 2 שיני שום כתושות.