1מחממים תנור-180 מעלות.
2במידה ומשתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים בינוניים וחולטים במים רותחים מומלחים קלות כ-2-3 דקות ומסננים. במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא, מפשירים ומסננים.
3משמנים קלות תבנית פיירקס ומסדרים את פרחי הברוקולי כך שכל התבנית תהיה מכוסה בו.
4בקערה נפרדת שמים את הקוטג', הגבינה הלבנה, הבולגרית, הביצים, הקמח, אבקת האפיה והתבלינים ומערבבים היטב.
5יוצקים את בלילת הגבינות על הברוקולי שבתבנית ואם רוצים מפזרים מעל את הגבינה הקשה המגוררת.
6מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
7רצוי לצנן את הפשטידה היטב לפני ההגשה, אחרת היא עלולה להתפרק.
8טיפ לגיוון: ניתן להוסיף לבלילת הגבינות בצל קצוץ מטוגן במעט שמן ו/או 2 שיני שום כתושות.