מתכונים חמים

מתכון פשטידת ברוקולי וגבינות

ברוקולי וגבינות זה שילוב מנצח במיוחד כשהם נכנסים יחד למאפה שחום וריחני. מתכון פשוט וקל לפשטידה עם הפרח הכי ירוק בסל

מתכון מאת: מערכת וואלה! אוכל, מערכת וואלה! אוכל
  • 10 דקות עבודה

  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 1 יחידות

  • תבנית מלבנית 20*25

קלאסית וקלה להכנה. פשטידת ברוקולי וגבינות (צילום: ShutterStock)

מחשבון המרות

המצרכים להכנת פשטידת ברוקולי

    • 500 גרםברוקולי קפוא או טרי (2 ראשי תפרחות)
    • 1 קופסאגבינה לבנה (250 גרם)
    • 1 קופסאקוטג' (250 גרם)
    • ½ קופסאגבינה בולגרית (125 גרם)
    • 4 ביצים
    • ½ שקיתאבקת אפייה (5 גרם)
    • 2 כפותקמח (20 גרם)
    • מעטאגוז מוסקט
    • מלח
    • פלפל שחור
    • חופןגבינה קשה מגוררת כמו צהובה/ מוצרלה/ פרמזן/ קשקבל (רשות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה של פשטידת ברוקולי

איך מכינים מתכון פשטידת ברוקולי וגבינות?

  • 1מחממים תנור-180 מעלות.
  • 2במידה ומשתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים בינוניים וחולטים במים רותחים מומלחים קלות כ-2-3 דקות ומסננים. במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא, מפשירים ומסננים.
  • 3משמנים קלות תבנית פיירקס ומסדרים את פרחי הברוקולי כך שכל התבנית תהיה מכוסה בו.
  • 4בקערה נפרדת שמים את הקוטג', הגבינה הלבנה, הבולגרית, הביצים, הקמח, אבקת האפיה והתבלינים ומערבבים היטב.
  • 5יוצקים את בלילת הגבינות על הברוקולי שבתבנית ואם רוצים מפזרים מעל את הגבינה הקשה המגוררת.
  • 6מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
  • 7רצוי לצנן את הפשטידה היטב לפני ההגשה, אחרת היא עלולה להתפרק.
  • 8טיפ לגיוון: ניתן להוסיף לבלילת הגבינות בצל קצוץ מטוגן במעט שמן ו/או 2 שיני שום כתושות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully