וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת ברוקולי וגבינות

ברוקולי וגבינות זה שילוב מנצח במיוחד כשהם נכנסים יחד למאפה שחום וריחני. מתכון פשוט וקל לפשטידה עם הפרח הכי ירוק בסל

מתכון מאת: מערכת וואלה! אוכל, מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,1 יחידות,תבנית מלבנית 20*25
פשטידת ברוקולי וגבינות. ShutterStock
קלאסית וקלה להכנה. פשטידת ברוקולי וגבינות

מצרכים למתכון

    • 500גרםברוקולי קפוא או טרי (2 ראשי תפרחות)
    • 1קופסאגבינה לבנה (250 גרם)
    • 1קופסאקוטג' (250 גרם)
    • ½קופסאגבינה בולגרית (125 גרם)
    • 4ביצים
    • ½שקיתאבקת אפייה (5 גרם)
    • 2כפותקמח (20 גרם)
    • מעטאגוז מוסקט
    • מלח
    • פלפל שחור
    • חופןגבינה קשה מגוררת כמו צהובה/ מוצרלה/ פרמזן/ קשקבל (רשות)

אופן ההכנה של פשטידת ברוקולי

איך מכינים פשטידת ברוקולי וגבינות?

  • 1
    מחממים תנור-180 מעלות.
  • 2
    במידה ומשתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים בינוניים וחולטים במים רותחים מומלחים קלות כ-2-3 דקות ומסננים. במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא, מפשירים ומסננים.
  • 3
    משמנים קלות תבנית פיירקס ומסדרים את פרחי הברוקולי כך שכל התבנית תהיה מכוסה בו.
  • 4
    בקערה נפרדת שמים את הקוטג', הגבינה הלבנה, הבולגרית, הביצים, הקמח, אבקת האפיה והתבלינים ומערבבים היטב.
  • 5
    יוצקים את בלילת הגבינות על הברוקולי שבתבנית ואם רוצים מפזרים מעל את הגבינה הקשה המגוררת.
  • 6
    מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
  • 7
    רצוי לצנן את הפשטידה היטב לפני ההגשה, אחרת היא עלולה להתפרק.
  • 8
    טיפ לגיוון: ניתן להוסיף לבלילת הגבינות בצל קצוץ מטוגן במעט שמן ו/או 2 שיני שום כתושות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully