פשטידת גבינות חגיגית עם תרד ובטטה
רות אוליבר במתכון לפשטידה מעולה וקלה להכנה של גבינות תרד ובטטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור תבנית אינגליש קייק
- 3 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמן
- 175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
- 1 חבילה אבקת אפיה (1 כפף גדושה)
- 200 גרם בטטה מגוררת גס (בערך 1 בטטה)
- 100 גרם תרד קצוץ גס
- 75 גרם גאודה מגורר דק
- 75 גרם גבינת עיזים חצי קשה 100% חלב עזים 32% שומן
- 50 גרם פרמזן 26% שומן
- מלח
- 1 כפית זרעי כוסברה טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2. טורפים יחד בעזרת מטרפה ביצים, חלב ושמן.
- 3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
- 4. מוסיפים את הירקות, הגבינה והתבלינים ומערבבים.
- 5. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.