פשטידת גבינות חגיגית עם תרד ובטטה
רות אוליבר במתכון לפשטידה מעולה וקלה להכנה של גבינות תרד ובטטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור תבנית אינגליש קייק
 - 3 ביצים
 - 1/2 כוס חלב
 - 1/2 כוס שמן
 - 175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
 - 1 חבילה אבקת אפיה (1 כפף גדושה)
 - 200 גרם בטטה מגוררת גס (בערך 1 בטטה)
 - 100 גרם תרד קצוץ גס
 - 75 גרם גאודה מגורר דק
 - 75 גרם גבינת עיזים חצי קשה 100% חלב עזים 32% שומן
 - 50 גרם פרמזן 26% שומן
 - מלח
 - 1 כפית זרעי כוסברה טחון טרי
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
 - 2. טורפים יחד בעזרת מטרפה ביצים, חלב ושמן.
 - 3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
 - 4. מוסיפים את הירקות, הגבינה והתבלינים ומערבבים.
 - 5. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
 
