וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה פטרות וגבינות מלוח

מירב שיינר מכינה מאפה מלוח של גבינות ופטריות, ומספקת גם מתכון, אך דוחקת בכם לא להיצמד אליו: במאפה המלוח הזה ניתן לשלב כל גבינה מלוחה וירק שיש במקרר.

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

עוגה מלוחה. צילום: מירב שיינר, מערכת וואלה! NEWS
עוגה מלוחה/צילום: מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לתבנית קפיץ או רינג בקוטר 20:
  • לבצק:
  • 420 גרם קמח (3 כוסות)
  • 15 גרם מלח (1 כף)
  • 60 גרם שמן זית (6 כפות)
  • 120 גרם ביצים טרופות (2 גדולות L)
  • 90 גרם מים קרים (6 כפות)
  • למלית:
  • 500 גרם גבינת ריקוטה ללא נוזלים
  • 5 ביצים גדולות טרופות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 שושקה / פלפל אדום קטן פרוס ומטוגן קלות
  • 2-3 פטריות פרוסות צלויות
  • 180 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 20 גרם עגבניות מיובשות קצוצות או שלמות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • להברשה:
  • 2 כפות שמן זית או ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. לקערת מיקסר מנפים את הקמח והמלח ומוסיפים את השמן. לשים כדקה במהירות בינונית.
  • 2. מוסיפים את הביצים והמים הקרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד לחלוטין מהקערה. מניחים בצד.
  • 3. בקערה בינונית מקציפים קלות את גבינת הריקוטה. מוסיפים את הביצים והתבלינים וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם חלק.
  • 4. מרדדים את הבצק ליריעה גדולה (עד קוטר 40, פי שניים מגודל התבנית). אם הבצק מתנגד מדי פעם, יש להניח לו לדקה - שתיים ולהמשיך הלאה עד לעובי של 3-5 מ"מ.
  • 5. מעבירים את הבצק בעדינות אל התבנית/ רינג ומצמידים היטב לתחתית ולדפנות.
  • 6. מתחילים בבניית הטורטה: יוצקים לתחתית כשליש מכמות תערובת הגבינה, מניחים מעל פלפלים וקוביות מוצרלה וכמה עלי בזיליקום. ממשיכים ויוצקים שליש שני מכמות הריקוטה ומניחים מעל פטריות, מוצרלה ובזיליקום.
  • 7. מכסים בשליש האחרון ממסת הגבינה ומפזרים מעל מעט עגבניות מיובשות (שלמות או קצוצות). מפזרים מעט גבינת פרמזן מעל.
  • 8. סוגרים את הטורטה באופן הבא: מהבצק שנותר בדפנות גוזרים רצועות בעובי ס"מ אחד. 'קולעים' צמה משתי רצועות (כמו בורג פחוס) ומניחים כלפי פנים. בין כל שלוש צמות יש לגזור כ-3 ס"מ מהבצק, במאוזן וצמוד לפני הדופן ולהצמיד פנימה. מברישים את הבצק במעט שמן זית או בביצה טרופה.
  • 9. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. בתום האפיה מוציאים מן התנור. ממתינים כחמש דקות ומשחררים מהתבנית/ רינג. מעבירים על גבי רשת צינון לעשר דקות. פורסים למשולשים ואוכלים חם או בטמפ' החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully