פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה פטרות וגבינות מלוח

      מירב שיינר מכינה מאפה מלוח של גבינות ופטריות, ומספקת גם מתכון, אך דוחקת בכם לא להיצמד אליו: במאפה המלוח הזה ניתן לשלב כל גבינה מלוחה וירק שיש במקרר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגה מלוחה (מערכת וואלה! NEWS , צילום: מירב שיינר)
      עוגה מלוחה (מערכת וואלה! NEWS , צילום: מירב שיינר)

      מצרכים

      • לתבנית קפיץ או רינג בקוטר 20:
      • לבצק:
      • 420 גרם קמח (3 כוסות)
      • 15 גרם מלח (1 כף)
      • 60 גרם שמן זית (6 כפות)
      • 120 גרם ביצים טרופות (2 גדולות L)
      • 90 גרם מים קרים (6 כפות)
      • למלית:
      • 500 גרם גבינת ריקוטה ללא נוזלים
      • 5 ביצים גדולות טרופות
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 שושקה / פלפל אדום קטן פרוס ומטוגן קלות
      • 2-3 פטריות פרוסות צלויות
      • 180 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
      • חופן עלי בזיליקום טריים
      • 20 גרם עגבניות מיובשות קצוצות או שלמות
      • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
      • להברשה:
      • 2 כפות שמן זית או ביצה טרופה

      אופן ההכנה

      • 1. לקערת מיקסר מנפים את הקמח והמלח ומוסיפים את השמן. לשים כדקה במהירות בינונית.
      • 2. מוסיפים את הביצים והמים הקרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד לחלוטין מהקערה. מניחים בצד.
      • 3. בקערה בינונית מקציפים קלות את גבינת הריקוטה. מוסיפים את הביצים והתבלינים וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם חלק.
      • 4. מרדדים את הבצק ליריעה גדולה (עד קוטר 40, פי שניים מגודל התבנית). אם הבצק מתנגד מדי פעם, יש להניח לו לדקה - שתיים ולהמשיך הלאה עד לעובי של 3-5 מ"מ.
      • 5. מעבירים את הבצק בעדינות אל התבנית/ רינג ומצמידים היטב לתחתית ולדפנות.
      • 6. מתחילים בבניית הטורטה: יוצקים לתחתית כשליש מכמות תערובת הגבינה, מניחים מעל פלפלים וקוביות מוצרלה וכמה עלי בזיליקום. ממשיכים ויוצקים שליש שני מכמות הריקוטה ומניחים מעל פטריות, מוצרלה ובזיליקום.
      • 7. מכסים בשליש האחרון ממסת הגבינה ומפזרים מעל מעט עגבניות מיובשות (שלמות או קצוצות). מפזרים מעט גבינת פרמזן מעל.
      • 8. סוגרים את הטורטה באופן הבא: מהבצק שנותר בדפנות גוזרים רצועות בעובי ס"מ אחד. 'קולעים' צמה משתי רצועות (כמו בורג פחוס) ומניחים כלפי פנים. בין כל שלוש צמות יש לגזור כ-3 ס"מ מהבצק, במאוזן וצמוד לפני הדופן ולהצמיד פנימה. מברישים את הבצק במעט שמן זית או בביצה טרופה.
      • 9. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. בתום האפיה מוציאים מן התנור. ממתינים כחמש דקות ומשחררים מהתבנית/ רינג. מעבירים על גבי רשת צינון לעשר דקות. פורסים למשולשים ואוכלים חם או בטמפ' החדר.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -