טארט גבינות ובצל ירוק
בצק עלים הוא הבצק המושלם עבור הכנה של טארט, בעיקר כי הוא מאוד נוח לעבודה ולא דורש הרבה הכנה מראש. בני סיידא מכין טראט מענג של גבינות עם בצל ירוק, במיוחד לשבת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות בתבנית מלבנית 27X30 ס"מ משומנת:
- 400 גרם בצק עלים
- למלית:
- 3 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
- 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 5 ביצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 כפות קמח
- 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן קצוצות
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מרדדים את הבצק, מעבירים לתבנית, נותנים לבצק לגלוש מעט מעבר לדפנות התבנית ומהדקים היטב.
- 3. מחוררים את הבצק ואופים כ-20 דקות עד שיזהיב מעט. מוציאים מהתנור, ואם הבצק תפח דוחסים אותו מעט כדי להוציא ממנו את האוויר.
- 4. טורפים בקערה את כל מרכיבי המלית, יוצקים על הבצק ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
- 5. מוציאים מהתנור, ממתינים חצי שעה, פורסים למנות ומגישים.