כתף טלה בבישול ארוך על אורז
דוח'ול ספאדי, השף של מסעדת "דיאנא" האגדית שבנצרת, חולק מתכון לכתף טלה בבישול ארוך, שיגרום לכם להזיל ריר כבר בשלב קריאת המתכון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם בשר טלה עדיף כתף טלה
- 5-8 שיני שום
- עשבי תיבול- טימין, טרגון וזעתר
- מלח גס
- פלפל גרוס
- שמן זית
- אגוז מוסקט
- מעט קנמון
- בהרת
- 1-2 כוכבי ציפורן
- כוס וחצי אורז בסמטי
- זעפרן
- חופן צימוקים ושקדים
אופן ההכנה
- 1. חורצים בשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום.
- 2. מורחים את הבשר בשמן זית, מתבלים בעשבי התיבול, במלח גס, ופלפל גרוס. מוסיפים מעט בהרת, קינמון, אגוז מוסקט וציפורן.
- 3. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות וסוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה.
- 4. מוצאים את הבשר מהתנור. עוטפים בנייר כסף, מניחים בתבנית 2 ס"מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף ומחזירים לתנור לבישול של 3 שעות.
- 5. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן עם זעפרן, צימוקים ושקדים.
- 6. מגישים את כתף הבקר על מצע האורז הבסמטי.