וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתף טלה בבישול ארוך על אורז

דוח'ול ספאדי, השף של מסעדת "דיאנא" האגדית שבנצרת, חולק מתכון לכתף טלה בבישול ארוך, שיגרום לכם להזיל ריר כבר בשלב קריאת המתכון.

מתכון מאת: מערכת וואלה

כתף טלה של דוחול ספאדי. ואלרי איגנטייב,
כתף טלה של דוחול ספאדי/ואלרי איגנטייב

מצרכים למתכון

  • 250 גרם בשר טלה עדיף כתף טלה
  • 5-8 שיני שום
  • עשבי תיבול- טימין, טרגון וזעתר
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • שמן זית
  • אגוז מוסקט
  • מעט קנמון
  • בהרת
  • 1-2 כוכבי ציפורן
  • כוס וחצי אורז בסמטי
  • זעפרן
  • חופן צימוקים ושקדים

אופן ההכנה

  • 1. חורצים בשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום.
  • 2. מורחים את הבשר בשמן זית, מתבלים בעשבי התיבול, במלח גס, ופלפל גרוס. מוסיפים מעט בהרת, קינמון, אגוז מוסקט וציפורן.
  • 3. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות וסוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה.
  • 4. מוצאים את הבשר מהתנור. עוטפים בנייר כסף, מניחים בתבנית 2 ס"מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף ומחזירים לתנור לבישול של 3 שעות.
  • 5. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן עם זעפרן, צימוקים ושקדים.
  • 6. מגישים את כתף הבקר על מצע האורז הבסמטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully