ריבת תפוזים ותפוח עץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תפוזים קלופים
- 1 תפוח עץ
- 0.5 ק"ג סוכר
- 2 כפות מיץ לימון (ניתן להשתמש גם במיץ לימון משומר)
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
אופן ההכנה
- 1.חיתכו את התפוזים לקוביות קטנות.
- 2. רסקו את תפוח העץ כולל הקליפה במגרדת גסה.
- 3. חממו על גבי להבה חזקה בסיר שטוח את התפוזים, תפוח העץ והקליפה המגורדת עד התחלת הרתיחה של הנוזל. הוסיפו את הסוכר, והמשיכו לערבב ולבשל על הלהבה הגבוהה עד להתקרשות הריבה.
- 4. צננו והעבירו לאכסון במקרר במיכלי זכוכית או פלסטיק.
- משך החיים של הריבה אינו ארוך, ויש להשתמש בה תוך חודש מיום ההכנה.