כרוב ממולא בנוסח קווקזי
כרוב ממולא בנוסח קווקזי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כרוב לבן בינוני
- למלית:
- 1/2 ק"ג בשר טחון { בקר, הודו, עדיף תערובת שלהם}
- 2 גזרים קלופים ומגוררים
- 1 בצל גדול, מגורר
- 1 כף גדושה אורז לא מבושל (20 גר')
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לרוטב:
- 1 כוס מים
- 2 כפות קטשופ
- אבקת מרק לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
- 1. להכנת המלית: שמים בקערה את הבשר, הגזר,הבצל והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 30 דקות.
- 2. בינתיים חולטים את הכרוב במים רותחים כדי כיסוי כ-30 דקות, עד שעליו יתרככו, מסירים את העלים וממלאים כל אחד במעט ממלית הבשר.
- 3. מערבבים יחד בסיר רחב ושטוח את חומרי הרוטב,
- ומביאים לרתיחה.
- 4. מניחים את עלי הכרוב הממולאים בשכבה אחת בתוך הרוטב ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כשעתיים , עד שהכרוב והמלית יתרככו.
