וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גבינת עיזים ביתית

לא חייבים תמיד לצאת אל הסופרמרקט או המעדנייה הקרובה כדי להשיג גבינת עיזים טובה. יובל סלע מראה לכם איך אפשר בקלות יחסית להכינה ממש אצלכם בבית.

מתכון מאת: יובל סלע, מערכת וואלה

גבינה בולגרית. Artoday
גבינה בולגרית

מצרכים למתכון

  • 8 ליטר חלב עזים
  • 1 כפית מלח לימון או מיץ מלימון טרי סחוט אחד
  • 1 כף גדושה מלח
  • תיבלון אפשרי אך לא הכרחי: קצח, עלי בזיליקום, סומסום וכו'

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את החלב בסיר, בודקים את המדחום. יש להגיע לטמפרטורה של 80 מעלות (חשוב לא לעבור את הטמפרטורה הזו) ולבשל 10 דקות.
  • 2. מכבים את האש, מכניסים את מלח הלימון (או הלימון הסחוט) ומערבבים קלות.
  • 3. ממתינים ורואים איך תהליך ההתגבנות קורה כאשר נוצרים ריכוזים של מוצקים במים (המים הופכים לצהובים - זה בסדר).
  • 4. כאשר רואים שהתהליך נגמר (10 דקות), אוספים עם המסננת את כל הגושים ומרוקנים אותה לתוך החיתול אשר פרוס בקערה בינונית.
  • 5. מוסיפים את המלח ומערבבים. כמו כן זה הרגע בו מוסיפים את התבלינים שרוצים (קצח, בזיליקום וכו').
  • 6. נותנים לשארית המים לנזול דרך החיתול, קושרים את החיתול, מצננים ומכניסים למקרר (10 דקות).
  • 7. אחרי 24 שעות מוציאים את הגבינה מהחיתול ומעבירים אותה לכלי.
  • 8. מ-8 ליטר חלב עזים מתקבלת גבינת עזים במשקל של כ-800 גרם (לפעמים יותר זה תלוי באיכות החלב).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully