- 1. מחממים את החלב בסיר, בודקים את המדחום. יש להגיע לטמפרטורה של 80 מעלות (חשוב לא לעבור את הטמפרטורה הזו) ולבשל 10 דקות.
 - 
 - 2. מכבים את האש, מכניסים את מלח הלימון (או הלימון הסחוט) ומערבבים קלות.
 -  
 - 3. ממתינים ורואים איך תהליך ההתגבנות קורה כאשר נוצרים ריכוזים של מוצקים במים (המים הופכים לצהובים - זה בסדר). 
 - 
 - 4. כאשר רואים שהתהליך נגמר (10 דקות), אוספים עם המסננת את כל הגושים ומרוקנים אותה לתוך החיתול אשר פרוס בקערה בינונית.
 - 
 - 5. מוסיפים את המלח ומערבבים. כמו כן זה הרגע בו מוסיפים את התבלינים שרוצים (קצח, בזיליקום וכו').
 - 
 - 6. נותנים לשארית המים לנזול דרך החיתול, קושרים את החיתול, מצננים ומכניסים למקרר (10 דקות).
 -  
 - 7. אחרי 24 שעות מוציאים את הגבינה מהחיתול ומעבירים אותה לכלי.
 -  
 - 8. מ-8 ליטר חלב עזים מתקבלת גבינת עזים במשקל של כ-800 גרם (לפעמים יותר זה תלוי באיכות החלב).