- 1. מחממים את החלב בסיר, בודקים את המדחום. יש להגיע לטמפרטורה של 80 מעלות (חשוב לא לעבור את הטמפרטורה הזו) ולבשל 10 דקות.
-
- 2. מכבים את האש, מכניסים את מלח הלימון (או הלימון הסחוט) ומערבבים קלות.
-
- 3. ממתינים ורואים איך תהליך ההתגבנות קורה כאשר נוצרים ריכוזים של מוצקים במים (המים הופכים לצהובים - זה בסדר).
-
- 4. כאשר רואים שהתהליך נגמר (10 דקות), אוספים עם המסננת את כל הגושים ומרוקנים אותה לתוך החיתול אשר פרוס בקערה בינונית.
-
- 5. מוסיפים את המלח ומערבבים. כמו כן זה הרגע בו מוסיפים את התבלינים שרוצים (קצח, בזיליקום וכו').
-
- 6. נותנים לשארית המים לנזול דרך החיתול, קושרים את החיתול, מצננים ומכניסים למקרר (10 דקות).
-
- 7. אחרי 24 שעות מוציאים את הגבינה מהחיתול ומעבירים אותה לכלי.
-
- 8. מ-8 ליטר חלב עזים מתקבלת גבינת עזים במשקל של כ-800 גרם (לפעמים יותר זה תלוי באיכות החלב).