וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרגית במילוי פרג ופירות יבשים ביין

מתכון מאת: אברמסון - בר בשר (יבנאל),lihi@cafe-abramson.co.il

זרעי פרג. ShutterStock
זרעי פרג

מצרכים למתכון

  • 6 יח' פרגית עם עור
  • 150 גר' סוכר
  • בקבוק יין אדום יבש
  • 100 גר' משמש מיובש חתוך לקוביות
  • 100 גר' שזיף ללא גרעין חתוך
  • 100 גר' דבלים חתוכים
  • 50 גר' צימוקים
  • 100 גר' פרג קלוי
  • 100 גר' אגוזי מלך חתוכים גס
  • 1 בצל קצוץ
  • תערובת תבלינים:
  • 1 כוכב אניס
  • כפית זרעי שומר
  • כפית פלפל שאטה
  • ½ מקל קינמון
  • ½ כפית ציפורן טחון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: ממיסים את הסוכר לקרמל.
  • 2. כשהקרמל מגיע לגוון זהוב מוסיפים כוס יין.
  • 3. מוסיפים את הבצל, הפירות יבשים, הפרג והאגוזים וממשיכים לבשל כ 15 דק' על אש נמוכה.
  • 4. מסננים את המלית מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים).
  • 5. להרכבת המנה: מניחים את הפרגית על משטח עבודה עם העור כלפי מטה.
  • 6. מניחים במרכז כל פרגית חופן מהמלית (בגודל כדור פינג-פונג) וסוגרים את כל קצוות הפרגית מעל המלית לכדור.
  • 7. מניחים את כדורי הפרגית בסיר עם הפתח כלפי מטה.
  • 8. יוצקים את נוזלי המלית ואת היין הנותר לסיר עם הפרגית.
  • 9. מוסיפים את תערובת התבלינים.
  • 10. מכסים את התבשיל, מביאים לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דק'.
  • 11. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully