- 1. מכינים את המלית: ממיסים את הסוכר לקרמל.
-
- 2. כשהקרמל מגיע לגוון זהוב מוסיפים כוס יין.
-
- 3. מוסיפים את הבצל, הפירות יבשים, הפרג והאגוזים וממשיכים לבשל כ 15 דק' על אש נמוכה.
-
- 4. מסננים את המלית מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים).
-
- 5. להרכבת המנה: מניחים את הפרגית על משטח עבודה עם העור כלפי מטה.
-
- 6. מניחים במרכז כל פרגית חופן מהמלית (בגודל כדור פינג-פונג) וסוגרים את כל קצוות הפרגית מעל המלית לכדור.
-
- 7. מניחים את כדורי הפרגית בסיר עם הפתח כלפי מטה.
-
- 8. יוצקים את נוזלי המלית ואת היין הנותר לסיר עם הפרגית.
-
- 9. מוסיפים את תערובת התבלינים.
-
- 10. מכסים את התבשיל, מביאים לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דק'.
-
- 11. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים.