- 1. מחממים תנור לחום בינוני ? cº170. מרפדים תבנית אפייה של התנור בנייר אפייה.
-
- 2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים והמלח. טורפים בקערה את הביצים והשמן, מוסיפים את תערובת הקמח ולשים לבצק גמיש.
-
- 3. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל?3?4 חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 2 ס"מ. מסדרים את הגלילים בתבנית ומכניסים לתנור. אופים עד להזהבה קלה, כ?15?12 דקות.
-
- 4. מיד לאחר האפייה ובעוד העוגיות חמות עד פושרות, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של כ?1 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית, מכניסים לתנור החם ו"מייבשים" אותן עד לקבלת גוון זהוב יפה.
-
- 5. מצננים היטב את העוגיות ושומרים בכלי סגור.
-
- *אפשר להחליף את אגוזי הלוז בשקדים או באגוזים אחרים-העוגיות העגולות עשויות עם שקדים גרוסים. אני בחרתי באגוזי לוז משום שערכם הקלורי כמעט זהה לזה של שאר האגוזים אבל הם עשירים יותר בסידן.