וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות אגוזי לוז עשירות בסידן ודלות כולסטרול

מתוך ספרה של טובה ארן: בישול ביתי דל כולסטרול

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגיות אגוזי לוז מתוך ' בישול ביתי דל כולסטרול'.
עוגיות אגוזי לוז מתוך ' בישול ביתי דל כולסטרול'

מצרכים למתכון

  • 350 גרם קמח תופח, מנופה (1 חבילה)
  • 150-200 גרם סוכר (¾?1 כוס סוכר)
  • 100 גרם אגוזי לוז (אלסרים) קלויים וקצוצים גס
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני ? cº170. מרפדים תבנית אפייה של התנור בנייר אפייה.
  • 2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים והמלח. טורפים בקערה את הביצים והשמן, מוסיפים את תערובת הקמח ולשים לבצק גמיש.
  • 3. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל?3?4 חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 2 ס"מ. מסדרים את הגלילים בתבנית ומכניסים לתנור. אופים עד להזהבה קלה, כ?15?12 דקות.
  • 4. מיד לאחר האפייה ובעוד העוגיות חמות עד פושרות, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של כ?1 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית, מכניסים לתנור החם ו"מייבשים" אותן עד לקבלת גוון זהוב יפה.
  • 5. מצננים היטב את העוגיות ושומרים בכלי סגור.
  • *אפשר להחליף את אגוזי הלוז בשקדים או באגוזים אחרים-העוגיות העגולות עשויות עם שקדים גרוסים. אני בחרתי באגוזי לוז משום שערכם הקלורי כמעט זהה לזה של שאר האגוזים — אבל הם עשירים יותר בסידן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully