עוף בזרעי שומר ופסטיס
מתכון באדיבות השף אלון גונן ממסעדת אל-בריו לעוף בזרעי שומר ופסטיס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 עוף בינוני מחולק ל- 4
- 2 פקעות שומר טריות חתוכות לקוביות
- 2 כפות זרעי שומר יבש
- מלח,פלפל שחור
- חצי כוס פסטיס
- 2 כוסות יין לבן יבש
- רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב לצקת את שמן הזית ולטגן את העופות עד שהם מוזהבים מכל הכיוונים ובעיקר העור.
- 2. מוסיפים את הפסטיס ומדליקים.
- 3. מניחים את העופות בתבנית צלייה ומפזרים עליה את שאר המרכיבים, יוצקים בתחתית הסיר את היין הלבן היבש, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה. דואגים שכל הזמן יהיו נוזלים בתבנית.
- 4. להגיש עם פירה או אורז.