וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגרול גבינה, שמנת וטימין

באדיבות השף ברק חי חורש ל"טרה"

מתכון מאת: מערכת וואלה

אגרול גבינה, שמנת וטימין. שי אפגין,
אגרול גבינה, שמנת וטימין/שי אפגין

מצרכים למתכון

  • ל-5 יחידות:
  • חומרים למלית:
  • 1 חב' טוב טעם
  • גביע שמנת חמוצה – טרה
  • 1 כף קמח מצה
  • 10 יח' זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
  • כף עלי טימין טריים
  • מלח, פלפל לבן
  • חומרים לציפוי:
  • 2 ביצים – טרופות
  • כוס קמח מצה
  • רבע כוס פירורי מצה (מצה יבשה ומפוררת)
  • 5 מצות – רטובות ועטופות במגבת כרבע שעה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
  • 2. מניחים במרכז כל מצה כף וחצי מהתערובת ומקפלים את המצה כמו בלינצ'ס (לצורת גליל סגור, דהיינו, מקפלים שני צידי המצה על התערובת ומגלגלים את המצה לאורכה עד קבלת אגרול).
  • 3. מניחים בצלחת עמוקה את הביצים הטרופות.
  • 4. מניחים בצלחת עמוקה נפרדת את פירורי המצה עם קמח המצה ומערבבים קלות.
  • 5. מצפים את הבורקסים בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי המצה.
  • 6. מחממים מחבת עמוקה על להבה גבוהה ומטגנים את הגלילים עד הזהבה מכל הכיוונים.
  • גיוונים:
  • ניתן להוסיף למלית פסטו בזיליקום וטונה
  • להגיש לצד חרדל דיזו'ן גרגירים ומיונז

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully