עוף ממולא בנענע וצנוברים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עוף שלם נקי
- חבילת צנוברים
- 2 חבילות קטנות נענע יבשה[או נענע טרייה אם יש עוד יותר טוב]
- שמן זית
- פפריקה
- כורכום
- מלח
- פלפל שחור טחון
- תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- חצי כוס מים רגילים
- נייר אפייה
אופן ההכנה
- 1. לוקחים את העוף ושוטפים אותו. ממלאים בפתח החור של העוף בצנוברים ובנענע לפי מה שאתם אוהבים, רצוי כמה שיותר.
- 2. מניחים את העוף במגש האפייה, מפזרים מסביב את התפוחי אדמה, לוקחים קערה קטנה ושמים חצי כוס שמן, כפית וחצי מלח כפית וחצי פלפל שחור, כפית וחצי כורכום, כפית וחצי פפריקה[אפשר יותר לפי העין או לפי הטעם האישי] מערבבים ושופכים הכל על התפוחי אדמה והעוף.
- 3. מוסיפים חצי כוס מים ומכסים בנייר אפייה, מחוררים בנייר אפייה כמה חורים עם מזלג ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות כשעתיים.
- בתאבון