וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בריוש זהוב כמו בקונדיטוריה

מתכון של השפית קונדיטורית חני לשם

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

בריוש. דנה מלמד
בריוש

מצרכים למתכון

  • 50 גר' שמרים טריים
  • 550 גר' ביצים (בהערכה כ-10 ביצים מספר 2)
  • 50 גר' חלב
  • 600 גר' קמח רגיל
  • 400 גר' קמח לחם (שטיבל 2)
  • 100 גר' סוכר
  • 600 גר' חמאה רכה
  • 25 גר' מלח

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערת המיקסר שמרים. עליהם שמים את הביצים והחלב. עליהם שמים את שני הקמחים (מנופים) ולבסוף את הסוכר.
  • 2. מתחילים לערבל עם וו הלישה, במהירות איטית עד שהבצק מתאחד – כ6 דקות.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את החמאה.
  • 4. כשכל החמאה נבלעה בבצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהבצק נפרד מהדפנות (סבלנות, זה לוקח זמן.)
  • 5. מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 6. מוציאים בעדינות את האוויר, מכסים שוב ומעבירים למקרר להתפחה איטית במשך הלילה.
  • 7. יוצרים כדורים בקוטר של 6-8 ס"מ ומפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 8. בתום ההתפחה ממלאים באחת המליות המוצעות.
  • 9. מברישים בביצה מעורבבת עם מעט חלב ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שפני המאפה זהובים. הזמן משתנה בהתאם לגודל המאפה (בין 8 ל15 דקות)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully