פיצה עם לבנה ועגבניות
השילוב של לבנה ומרווה יחד עם בצק פיצה שעשוי כמו שצריך - יגרום לכם ללקק את האצבעות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
בצק עבור 5-6 פיצות אישיות בקוטר 30 ס"מ:
- 1ק״גקמח לבן בהיר מנופה
- 13גרםשמרים יבשים או 30 גר' שימרית
- 20גרםמלח
- 40גרםסוכר
- 620מ״למים קרים
לשתי פיצות - חצי מכמות בצק הפיצה
- 2עגבניות בינוניןת
- 250גרםלבנה טבעי (2 חבילות)
- 3 גבעולימרווה קצוצים
- 2בצלים קצוצים דק
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של פיצה עם לבנה ועגבניות
איך מכינים פיצה עם לבנה ועגבניות?
- 1מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר.
- 2מוסיפים את הסוכר והשמרים וחצי מכמות המים ומשהים למשך מספר דקות.
- 3מפעילים את המיקסר במהירות הנמוכה ביותר, ומתחילים לעבד את הבצק.
- 4מוסיפים את המלח ושארית המים ומעבדים כ- 10 דקות במהירות נמוכה.
- 5מוציאים את וו הלישה, מפזרים מעט קמח על פני הבצק, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים לתפיחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו. (בקיץ כשעה, בחורף יכול לקחת עד שעתיים).
- 6מוציאים את הבצק מהקערה על משטח מקומח וחובטים להוצאת אויר. לשים מספר לישות, יוצרים כיכר אחידה ומחלקים למנות לפי הגודל הרצוי. יוצרים כדורים. יש לקמח את הבצק בשלבים השונים כדי למנוע הדבקות. את הכדורים שומרים על מגש מקומח מכוסה בניילון כדי למנוע היווצרות קליפה יבשה על הבצק.
- 7לאחר שלב 6 ניתן להשהות את הבצק באוויר החדר למשך 20-30 דקות לצורך תפיחה שנייה ואז לרדד לפיצה ולאפות.
- 8במידה ורוצים לשמור את הבצק, ניתן לשמור במקרר למשך יום. כשעה לפני האפייה יש להוציא את הבצק מהמקרר כדי שיגיע לטמפ' החדר מה שיקל על הרידוד והפתיחה לפיצה.
- 9מרדדים את כדורי הבצק לקוטר 30, פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומסדרים על פני הבצק.
- 10מפזרים מעל טבעות בצל פרוס דק ומתבלים במלח גס, פלפל, עלי מרווה קצוצים ומזלפים מעט שמן זית מעל.
- 11אופים בתנור רצוי על אבן בחום של 230 מעלות למשך 5-7 דקות ,מוציאם מהתנור חותכים את הפצה לארבע חלקים שווים ומניחים כף לבנה על כל רבע.
- 12מוסיפים שוב מעט מרווה קצוצה על הלבנה וזילוף נוסף של שמן זית ומגישים מיד.