עגבניות קלויות במילוי קשקבל ועשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 יחידות:
 - 6 עגבניות בשלות
 - 6 שיני שום
 - 1 כפית טימין קצוץ
 - פלפל שחור גרוס
 - 1 ק"ג מלח גס
 - 1/2 כוס שמן זית
 - 200 גר' פירורי לחם
 - 250 גר' פתיתי קשקבל
 - צרור פטרוזיליה קצוצה
 - צרור בזיליקום קצוץ
 
אופן ההכנה
- 1. מפזרים מלח גס על פני תבנית אפיה.
 - 2. חוצים את העגבניות לרוחב, סוחטים את המיץ והגרעינים החוצה ומסדרים על המלח כאשר החתך כלפי מעלה.
 - 3. יוצרים תערובת של פרורי לחם, קשקבל, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, טימין ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומעבדים במעבד מזון עם חצי כוס שמן זית. ממלאים כל חצי עגבנייה בתערובת.
 - 4. אופים בתנור בחום גבוה במשך 20 דקות.
 - 5. מגישים בטמפרטורת החדר בתוספת שמן זית.
 
