עגבניות קלויות במילוי קשקבל ועשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 יחידות:
- 6 עגבניות בשלות
- 6 שיני שום
- 1 כפית טימין קצוץ
- פלפל שחור גרוס
- 1 ק"ג מלח גס
- 1/2 כוס שמן זית
- 200 גר' פירורי לחם
- 250 גר' פתיתי קשקבל
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מפזרים מלח גס על פני תבנית אפיה.
- 2. חוצים את העגבניות לרוחב, סוחטים את המיץ והגרעינים החוצה ומסדרים על המלח כאשר החתך כלפי מעלה.
- 3. יוצרים תערובת של פרורי לחם, קשקבל, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, טימין ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומעבדים במעבד מזון עם חצי כוס שמן זית. ממלאים כל חצי עגבנייה בתערובת.
- 4. אופים בתנור בחום גבוה במשך 20 דקות.
- 5. מגישים בטמפרטורת החדר בתוספת שמן זית.