פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין עם חומוס, אורז ולביבות

      כל חמין הוא עולם ומלואו, אבל כשמוסיפים לו לביבות, בייקון, חומוס ואורז, מקבלים ארוחה מופלאה שתשביע גם את המשפחה הגדולה והרעבה ביותר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חמין עם חומוס, אורז ולביבות (דנה מלמד)
      חמין עם חומוס, אורז ולביבות (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 1 ק"ג בשר (שריר / צוואר / שפונדרה)
      • כמה עצמות מוח
      • 100 גר' בייקון פרוס דק (או חזה אווז למי ששומר כשרות)
      • קורט כמון
      • פפריקה מתוקה
      • מלח, פלפל שחור
      • 2 כפות סילאן
      • 8 תמרים מגולענים
      • 2 ראשי שום חצוי לרוחב (על קליפתו)
      • 2 בצל קצוץ
      • כוס אורז ארוך
      • כוס חומוס שהושרה במים ללילה
      • 8 תפוחי אדמה קטנים
      • 2 בטטה קטנה חתוכה לשניים
      • מעט שמן קנולה
      • ביצים (אם רוצים)
      • ללביבות:
      • 2 תפו"א
      • 1 בצל קצוץ דק ומטוגן
      • 4 כפות קמח
      • מלח
      • פלפל שחור
      • ביצה

      אופן ההכנה

      • 1. מתחילים עם הלביבות: יוצרים עיסה מכל המרכיבים ומטגנים קלות במעט שמן משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג.
      • 2. מרתיחים בסיר מים עם מלח. מבשלים את האורז חמש דקות. מסננים ומתבלים.
      • 3. מחממים בסיר מעט שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את התמרים ומתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור וסילאן. מערבבים עד שהבצל מקבל גוון חום אדמדם.
      • 4. מוסיפים את הבשר וצורבים אותו משני הצדדים. זורים מלח ופלפל. מניחים בקרקעית הסיר, בשכנות לבשר את ראשי השום.
      • 5. מכסים את הכל בפרוסות דקות של בייקון או חזה אווז.
      • 6. מוסיפים לסיר את החומוס ועליו מניחים תפוחי אדמה ובטטה ואם רוצים אז גם ביצים. מתבלים במלח, פלפל פפריקה ומעט כמון.
      • 7. מכניסים את האורז החצי מבושל לשקית קוקי ומניחים למעלה. מסביב מסדרים את הלביבות.
      • 8. יוצקים מים עד למעלה ומביאים לרתיחה.
      • 9. מעבירים לבישול של שעה על להבה הכי נמוכה שיש.
      • 10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות לכל הלילה ואולי אפילו עד הצהרים. צריך לבקר את הסיר מידי פעם ולהרגיש מה קורה בתוכו כדי לדעת שהוא מוכן.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -