קרפצ'יו בקר
הסוד האמיתי לקרפצ'יו טוב הוא להשאיר לו את מרכז הבמה. אם מעמיסים עליו יותר מדי טעמים, הטעם של הבשר הולך לאיבוד. רוני קדר עם מתכו ןשכולו איזונים ועדינות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 2 אנשים:
- 250 גרם סינטה או פילה
- שמן זית
- חומץ בלסמי
- מיץ מחצי לימון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- עלי בזיליקום או רוקט
- פרמזן (למי שאינו שומר כשרות)
אופן ההכנה
- 1. מבקשים מהקצב שיפרוס לכם 250 גרם של הבשר לקרפצ'יו ושידפוק אותו טוב טוב עד לעלה דקיק.
- 2. בבית, פורסים את הפרוסות על צלחת.
- 3. רגע לפני האוכל, מזלפים שמן זית, חומץ בלסמי ומעט לימון. (מי שמעדיף את הבשר פחות נא ומעט כבוש, ישתמש במיץ מלימון אחד ויאפשר לצלחת לעמוד כך במשך חצי שעה עד שיאכל)
- 4. מפזרים עלי רוקט או בזיליקום פרוס דק מאוד.
- 5. מפזרים מעט מלח ופלפל גרוס ומסיימים בפרמזן (לא חובה. אני לדוגמה, מעדיפה בלי)
- 6. אוכלים עם לחם טרי או בידיים.