וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיפודי בקר עם פולנטה פריכה

בחרו איזה שיפודים שאתם אוהבים - אנטרקוט, סינטה או נתח קצבים, ואז תנו לדורעם גונט להראות לכם איך להכין לצידם פולנטה פריכה מטוגנת ו-וויניגרט בצל שלא תוכלו לשכוח.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

שיפוד נתח קצבים מוגש על פיתה. דן פרץ,
שיפוד נתח קצבים מוגש על פיתה/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לשיפודים:
  • 600 גרם בשר בקר לשיפודים, חתוך לקוביות (אנטרקוט, סינטה, נתח קצבים)
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל שחור גרוס גס
  • מלח
  • לפולנטה:
  • 2 ורבע כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • עלים קצוצים דק מענף רוזמרין אחד
  • 3/4 כוס קמח תירס
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לוויניגרט בצל:
  • בצל סגול קטן, או שני בצלצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בפולנטה: מביאים את המים לרתיחה קלה בסיר, ומוסיפים כף אחת של שמן זית ואת הרוזמרין. מוסיפים לסיר, בזרם דק ותוך ערבוב מתמיד, את קמח התירס. מבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב תכוף, עד שהפולנטה מבושלת, סמיכה ורכה, כ-20 דקות.
  • 2. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20x20 ס"מ. יוצקים את הפולנטה המבושלת לתבנית ומשטחים בגב של כף. מכניסים את הפולנטה למקרר עד שהיא קרה לגמרי ומוצקה, לפחות שעה וחצי.
  • 3. בזמן שהפולנטה מתקררת, מכינים את הוויניגרט: בסיר קטן מניחים את הבצל והשמן. מכסים במכסה ומניחים על אש קטנה מאוד, עד שהבצל רך, כשעה. מניחים לשמן להצטנן, ואז טורפים פנימה את החומץ הבלסמי. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  • 4. מכינים את השיפודים: יוצקים על קוביות הבשר כף שמן זית, מערבבים ומשפדים על 8 שיפודים. מתבלים בפלפל שחור גרוס. מניחים לבשר להגיע לטמפרטורת החדר לפני הצלייה.
  • 5. ממשיכים בפולנטה: מוציאים את התבנית מהמקרר, חותכים את הפולנטה בסכין חדה לארבעה ריבועים שווים. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפולנטה בחום בינוני-גבוה, עד שהיא פריכה וזהובה. הופכים ומטגנים עד פריכות גם מהצד השני.
  • 6. במקביל לטיגון הפולנטה, צולים את השיפודים על מחבת ברזל מחורצת, עד לדרגת העשייה הרצויה. רק כשהבשר כבר על המחבת, מתבלים אותו במלח.
  • 7. להגשה: מחלקים את הפולנטה המטגנת והשיפודים בין הצלחות, ויוצקים על הבשר מעט מהוויניגרט. מגישים מיד, אפשר עם סלט עלים פשוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully