- 1. מערבבים בקערה קמח, ביצים, חלמונים, סוכר וניל, חמאה מומסת, ברנדי ומלח, עד שמתקבל בצק יבש למדי. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד מעט קמח. לשים במשך כחמש דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות, עד לילה.
-
- 2. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים לארבעה רבעים. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק ביותר, רצוי בעובי של לא יותר ממילימטר (מכונת פסטה מקלה על הרידוד). בסכין גלגלת או בסכין חדה אחרת חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-2 ס"מ (אין צורך לדייק, וגם האורך לא ממש חשוב). מחממים את השמן לחום גבוה למדי, כ-185-190 מעלות. בטמפרטורה הזאת חתיכת בצק שתושלך לשמן תיצור בעבוע ותצוף כמעט מיד.
-
- 3. מסלסלים כמה רצועות בצק, או קושרים אותן בקשר רופף מאוד, ומטילים בזהירות לשמן. מטגנים עד שהבצק משחים, כדקה או שתיים, ואז הופכים בעזרת כף מחוררת ומטגנים עד להשחמה מהצד השני.
-
- 4. מוציאים לצלחת או מגש מרופדים בנייר אפייה. ממלאים מסננת קטנה באבקת סוכר ומפדרים את החרנזלך בנדיבות.