- 1. בקולפן ירקות (או בסכין חדה, אבל קולפן טוב עושה את העבודה קלה יותר) מסירים את החלק הקשה, הירוק-כהה של הקליפה, ונפטרים ממנו.
-
- 2. חותכים את הקליפות לקוביות או לרצועות בעובי כ-2 ס"מ (הקליפות יתכווצו במשך ההכנה, אז כדאי שהרצועות יהיו גדולות מגודל הסוכריות הרצוי).
-
- 3. מניחים את הקליפות בקערה ומערבבים אותן עם הסוכר וקליפת הלימון.
-
- 4. משהים כמה שעות לפחות, ואפשר גם לילה, עד שהסוכר נמס והקליפות מפרישות את נוזליהן ומתכווצות.
-
- 5. מעבירים את הקליפות והנוזלים לסיר בעל תחתית עבה, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על אש קטנה מאוד, ללא מכסה ותוך ערבוב מדי פעם, עד שהקליפות מזוגגות ושקופות והסירופ סמיך מאוד (כשעתיים עד שעתיים וחצי).
-
- 6. כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
-
- 7. מוציאים את הקליפות המזוגגות בכף מחוררת ומפזרים לייבוש במרווחים על נייר אפייה, למשך יום או יומיים.