וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קליפות אבטיח מסוכרות עם מיץ לימון

את הסירופ שנותר בסיר אפשר לאכול עם גלידה וניל או להשתמש בו להמתקת שייקים של פירות או קינוחים אחרים.

מתכון מאת: דורעם גונט, mouse.co.il

אבטיח. ShutterStock
אבטיח

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג קליפות אבטיח
  • 800 גרם סוכר
  • קליפה מלימון אחד, שהוסרה בקולפן ירקות ונקצצה דק
  • ¼ כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. בקולפן ירקות (או בסכין חדה, אבל קולפן טוב עושה את העבודה קלה יותר) מסירים את החלק הקשה, הירוק-כהה של הקליפה, ונפטרים ממנו.
  • 2. חותכים את הקליפות לקוביות או לרצועות בעובי כ-2 ס"מ (הקליפות יתכווצו במשך ההכנה, אז כדאי שהרצועות יהיו גדולות מגודל הסוכריות הרצוי).
  • 3. מניחים את הקליפות בקערה ומערבבים אותן עם הסוכר וקליפת הלימון.
  • 4. משהים כמה שעות לפחות, ואפשר גם לילה, עד שהסוכר נמס והקליפות מפרישות את נוזליהן ומתכווצות.
  • 5. מעבירים את הקליפות והנוזלים לסיר בעל תחתית עבה, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על אש קטנה מאוד, ללא מכסה ותוך ערבוב מדי פעם, עד שהקליפות מזוגגות ושקופות והסירופ סמיך מאוד (כשעתיים עד שעתיים וחצי).
  • 6. כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  • 7. מוציאים את הקליפות המזוגגות בכף מחוררת ומפזרים לייבוש במרווחים על נייר אפייה, למשך יום או יומיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully