ניוקי לחם
מנה פשוטה ומיוחדת שמוח העצם, פירורי הלחם והבצל המטוגן מעניקים לה טעם יהודי טיפוסי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל6 סועדים:
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 100 גרם (או יותר) מוח עצמות קצוץ גס
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- פירורי לחם
- 2 ביצים
- כף קמח
- מלח
- ציר עוף או בקר לבישול
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מטגנים ב3 כפות שמן זית את הבצל, השום ומוח העצמות עד לשקיפות.
- 2. מעבירים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ובהדרגה, תוך ערבוב, את פירורי הלחם. כמה? כמה שנדרש עד שנוצר בצק. מוסיפים 2 ביצים, קמח ומעט מלח. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
- 3. מגלגלים את הבצק לגליל בעובי 1.5 ס"מ, שממנו חותכים בעזרת סכין ניוקי באורך חצי בוהן.
- 4. מביאים את הציר לרתיחה, מכניסים לתוכו את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים. מוציאים את הניוקי בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת, מתבלים במעט שמן זית ומגישים.