וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי לחם

מנה פשוטה ומיוחדת שמוח העצם, פירורי הלחם והבצל המטוגן מעניקים לה טעם יהודי טיפוסי.

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

הכנת ניוקי. נמרוד סונדרס
הכנת ניוקי

מצרכים למתכון

  • ל–6 סועדים:
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 100 גרם ‏(או יותר‏) מוח עצמות קצוץ גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • כף קמח
  • מלח
  • ציר עוף או בקר לבישול
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים ב–3 כפות שמן זית את הבצל, השום ומוח העצמות עד לשקיפות.
  • 2. מעבירים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ובהדרגה, תוך ערבוב, את פירורי הלחם. כמה? כמה שנדרש עד שנוצר בצק. מוסיפים 2 ביצים, קמח ומעט מלח. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
  • 3. מגלגלים את הבצק לגליל בעובי 1.5 ס"מ, שממנו חותכים בעזרת סכין ניוקי באורך חצי בוהן.
  • 4. מביאים את הציר לרתיחה, מכניסים לתוכו את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים. מוציאים את הניוקי בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת, מתבלים במעט שמן זית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully