וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי לחם

מנה פשוטה ומיוחדת שמוח העצם, פירורי הלחם והבצל המטוגן מעניקים לה טעם יהודי טיפוסי.

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

הכנת ניוקי. נמרוד סונדרס
הכנת ניוקי

מצרכים למתכון

  • ל–6 סועדים:
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 100 גרם ‏(או יותר‏) מוח עצמות קצוץ גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • כף קמח
  • מלח
  • ציר עוף או בקר לבישול
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים ב–3 כפות שמן זית את הבצל, השום ומוח העצמות עד לשקיפות.
  • 2. מעבירים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ובהדרגה, תוך ערבוב, את פירורי הלחם. כמה? כמה שנדרש עד שנוצר בצק. מוסיפים 2 ביצים, קמח ומעט מלח. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
  • 3. מגלגלים את הבצק לגליל בעובי 1.5 ס"מ, שממנו חותכים בעזרת סכין ניוקי באורך חצי בוהן.
  • 4. מביאים את הציר לרתיחה, מכניסים לתוכו את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים. מוציאים את הניוקי בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת, מתבלים במעט שמן זית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully