עוגת מייפל שקדים
אפייה בשני שלבים, סירופ מייפל ושקדים. עוגה של ביסטרו 'אנינה'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית במידה 26
- 10 גרם אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 100 גרם שמן
- 220 גרם סוכר
- מעט תמצית וניל או שקית אבקת וניל
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 175 גרם קמח רגיל
- לציפוי:
- 250 גרם תערובת של שקדים לבנים פרוסים, שבבי שקדים וחצאי פקאן
- סירופ מייפל איכותי לשלב שלאחר אפייה ראשונה
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות .
- 2. מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים בהדרגה לפי הסדר עד קבלת תערובת אחידה.
- 3. לשמן תבנית (מומלץ בספריי שמן) ולצקת את הבלילה.
- 4. לפזר מעל הבלילה את תערובת השקדים והאגוזים.
- 5. להכניס לתנור שחומם לכ- 50 דקות.
- 6. להוציא מהתנור ולמזוג את העוגה במייפל בכמות נדיבה.
- 7. להחזיר לתנור למשך 7 דקות נוספות.