מלפטי
מילוי של רביולי יכול לצאת לפעמים לא כל כך מדויק או אם נשתמש בתרגום האיטלקי למלפטי, עשוי רע. נצלו אותו להכנת כופתאות שיגרמו לכם לשכוח את הבצק הדקיק שהיה אמור לעטוף אותן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 קג תרד חלוט וקצוץ (חשוב לסחוט את התרד לאחר החליטה)
- 300 גרם גבינה מגורדת (מוצרלה, קשקבל או עמק)
- 90 גרם קמח לבן
- 2 ביצים
- 1 בצל קצוץ מאודה בשמן זית
- 150 גרם פלפל קלוי קצוץ
- מלח פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחת. במידה שהיא רכה מדי, הוסיפו מעט קמח.
- 2. משמנים תבנית בשמן זית. מגלגלים כופתאות ומניחים אותן בתבנית.
- 3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15 דקות.