וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נגימאקי

הנגימאקי, המגיע מיפן הוא רול של סינטה בקר במילוי סלט עלים עם ויניגרט סויה ושומשום. מתכון מושלם של עמיר אילן, שף מסעדת 'הדסון בראסרי' הנפלאה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

נגימאקי- רול סינטה בקר במילוי סלט עלים עם ויניגרט סויה ושומשום. נמרוד סונדרס
נגימאקי- רול סינטה בקר במילוי סלט עלים עם ויניגרט סויה ושומשום

מצרכים למתכון

  • 500 גרם (או יותר) סינטה (מותן) בקר משובח
  • שקית עלי בייבי או תערובת עלים זעירים לבחירה (סלק, חרדל, ארוגולה וכדומה)
  • מלח ופלפל גרוס לפי הצורך
  • לוויניגרט:
  • ½ כוס חומץ אורז
  • ½ כוס רוטב סויה יפני
  • 2 כפות שום קצוץ
  • כף ג’ינג’ר קצוץ
  • 5 כפות סוכר
  • מעט שאטה
  • ⅓1 שמן קנולה
  • ¼ כוס שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הוויניגרט: מכניסים את ששת הרכיבים הראשונים לבלנדר ומפעילים. לאחר שהתמזגו (כעבור חצי דקה בערך), מזליפים את השמנים באיטיות ובזרם אחיד מבעד לפתח המיועד לכך, תוך כדי פעולת המכשיר. מאחדים כחצי דקה.
  • 2. פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות, רצוי במכונה לפריסת בשר, ומניחים בצפיפות על נייר פרגמנט או ניילון נצמד, כך שיווצר מלבן בגודל 10X 25 ס”מ (אפשר לבקש מהקצב שיכין עבורנו). מתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מניחים לאורכו של הגליל תערובת עלים בכמות של כוס בערך.
  • 4. מגלגלים את המלבן ומהדקים, כך שנוצר גליל ארוך ומהודק. מכסים ומשהים במקרר עד שמוכנים לטיגון (לא יותר משעה).
  • 5. מרכיבים את המנה: מחממים מחבת כבדה ומוסיפים לה מעט שמן זית. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומכניסים למחבת החמה. מטגנים עד שהגליל מקבל גוון חום, פריך – אך נשאר נא במרכזו (כשתי דקות בסך הכל).
  • 6. פורסים את גלילי הבשר לנתחים בעובי 3 ס”מ ומסדרים על צלחת.
  • 7. יוצקים מעט מהויניגרט על העלים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully