- 1. מבשלים את היין יחד עם בצל שאלוט וחומץ. מסננים את הנוזלים ומעבירים אותם לקערת ערבוב. מוסיפים 10 מ"ל מים קרים.
-
- 2. על באן מארי מקציפים את הנוזלים יחד עם החלמונים עד לקבלת קצף אוורירי. מורידים מהאש ומוזגים פנימה את החמאה המומסת לאט-לאט, תוך כדי הקצפה (כמו בהכנת מיונז), עד לקבלת קצף יציב. מכסים ושומרים במקום פושר.
-
- 3. להכנת הביצים: מרתיחים מים בסיר בינוני, ומכבים את האש כשהמים הגיעו לרתיחה. מוסיפים למים כף חומץ לכל ליטר מים. אז, שוברים את הביצה לקערית.
-
- 4. בעזרת כף עץ יוצרים מערבולת במים ושופכים בזהירות את הביצה למערבולת. בעזרת הכף עוטפים את החלמון בחלבון. אחרי 4 דקות מוציאים את הביצה מהמים בעזרת כף מחוררת.
-
- 5. לאספרגוס: מאדים את האספרגוס עד למידת עשיה אל-דנטה כעשר דקות.
-
- 6. להגשה: מגישים בכל צלחת פרוסת לחם קלוי, מעליה ביצה עלומה, שני גבעולי אספרגוס, מזליפים מעל הכל את ההולנדייז ומגישים חם.