פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טוסט ביצים עלומות ואספרגוס

      המתכון הזה זועק, פשוט זועק - פריז. כאן אפשר להכין את זה גם לארוחת בוקר, אבל בצרפת ניתן בקלות למצוא אנשים שנהנים ממנה גם הרבה אחרי שהאורות בעיר האורות כבו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביצה עלומה (יח
      ביצה עלומה (יח"צ , טמיר כה)

      מצרכים

      • 8 ביצים קטנות ככל האפשר
      • 100 מ"ל יין לבן יבש
      • 50 מ"ל חומץ בן יין לבן
      • כפית פלפל שחור גרוס דק
      • 1 בצל שאלוט קצוץ
      • 4 חלמונים
      • 200 גרם חמאה מומסת
      • חבילת אספרגוס
      • עשרים פרוסות של לחם קסטן (או כל לחם אחר) קלוי

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את היין יחד עם בצל שאלוט וחומץ. מסננים את הנוזלים ומעבירים אותם לקערת ערבוב. מוסיפים 10 מ"ל מים קרים.
      • 2. על באן מארי מקציפים את הנוזלים יחד עם החלמונים עד לקבלת קצף אוורירי. מורידים מהאש ומוזגים פנימה את החמאה המומסת לאט-לאט, תוך כדי הקצפה (כמו בהכנת מיונז), עד לקבלת קצף יציב. מכסים ושומרים במקום פושר.
      • 3. להכנת הביצים: מרתיחים מים בסיר בינוני, ומכבים את האש כשהמים הגיעו לרתיחה. מוסיפים למים כף חומץ לכל ליטר מים. אז, שוברים את הביצה לקערית.
      • 4. בעזרת כף עץ יוצרים מערבולת במים ושופכים בזהירות את הביצה למערבולת. בעזרת הכף עוטפים את החלמון בחלבון. אחרי 4 דקות מוציאים את הביצה מהמים בעזרת כף מחוררת.
      • 5. לאספרגוס: מאדים את האספרגוס עד למידת עשיה אל-דנטה כעשר דקות.
      • 6. להגשה: מגישים בכל צלחת פרוסת לחם קלוי, מעליה ביצה עלומה, שני גבעולי אספרגוס, מזליפים מעל הכל את ההולנדייז ומגישים חם.

      עוד מתכוני ארוחת בוקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -