- 1. משמנים את חלקי העוף בשמן זית. מצפים את העוף היטב באורגנו וטימין מיובשים. מעסים היטב את חלקי העוף, גם מתחת לעור.
-
- 2. מחממים שמן זית בסיר רחב.
-
- 3. מועכים קלות מחצית משיני השום ומעבירים את כל השיניים לסיר עם השמן החם. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מערבבים ומטגנים יחד כדקה.
-
- 4. מניחים את חלקי העוף המתובלים (עם הצד של העור כלפי מטה) על שכבת השום והבזיליקום. מטגנים כחמש דקות ומוסיפים את היין הלבן. מביאים לרתיחה.
-
- 5. מוסיפים מים רותחים כמעט בגובה העוף (המים לא צריכים לכסות את העוף).
-
- 6. מוסיפים עלי רוזמרין, מלח ופלפל. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים חצי שעה.
-
- 7. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה על שכבת העוף, ומתבלים באורגנו, טימין, ומלח. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ3/4 שעה, או עד שהכל רך ועסיסי.
-
- 8. מגישים עם לחם.