שוקי עוף במשמשים והל
אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 10 שוקי עוף
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- עלים מ-3 ענפי טימין
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 שורש סלרי קצוץ דק
- 30 משמשים מיובשים
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כוס שמן זית
- 10 תרמילי הל שלמים
- מים
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ומטגנים בו את העופות כ-2 דקות מכל צד, תוך כדי זריית מלח ופלפל לפי הטעם. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
- 2. באותו הסיר מטגנים את הבצל, השום והסלרי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
- 3. מחזירים את העוף ומכסים במים עד לגובה העוף. מנמיכים את להבה למינימום ומבשלים 40 דקות. מגישים חם.