חטיפי פירות יבשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם (5 כוסות) שיבולת שועל
- 160 גרם (כוס וחצי) גרעיני חמנייה
- 40 גרם (3 כפות) שומשום
- 80 גרם (3/4 כוס) אגוזי פקאן
- 80 גרם (3/4 כוס) שקדים
- 80 גרם (3/4 כוס) פיסטוק
- 120 גרם (כוס ורבע) משמשים מיובשים קצוצים
- 120 גרם (כוס ורבע) תאנים יבשות (להסיר את העוקץ ולקצוץ)
- 60 גרם (2/3 כוס) קוקוס
- 80 גרם (3/4 כוס) צימוקים כהים
- לסירופ:
- 160 גרם (חצי כוס) חמאה
- 200 גרם (כוס ורבע דחוס) סוכר חום
- 340 גרם (1 כוס+1 כף) דבש
- קמצוץ מלח
- אופן ההכנה:
- 1. קולים את שיבולת השועל בחום נמוך בתנור במשך 20-30 דקות.
- 2. קולים בחום נמוך את גרעיני החמנייה, השומשום, הפקאן, השקדים והפיסטוקים. יש להיזהר שלא לשרוף.
- 3. קוצצים את המשמשים והתאנים.
- 4. מערבבים בסיר גדול את רכיבי הסירופ החמאה, הסוכר, הדבש והמלח, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להשאיר את הסיר על האש עוד 5 דקות.
- 5. לאחר הסרת הסיר מהאש יש להוסיף לסיר את שאר החומרים, ולערבב היטב.
- 6. את התערובת יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 7. מיישרים את התערובת, ודוחסים אותה היטב בעזרת כלי כבד.
- 8. מצננים וחותכים לחטיפים בגודל המבוקש.
אופן ההכנה
- 1. קולים את שיבולת השועל בחום נמוך בתנור במשך 20-30 דקות.
- 2. קולים בחום נמוך את גרעיני החמנייה, השומשום, הפקאן, השקדים והפיסטוקים. יש להיזהר שלא לשרוף.
- 3. קוצצים את המשמשים והתאנים.
- 4. מערבבים בסיר גדול את רכיבי הסירופ החמאה, הסוכר, הדבש והמלח, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להשאיר את הסיר על האש עוד 5 דקות.
- 5. לאחר הסרת הסיר מהאש יש להוסיף לסיר את שאר החומרים, ולערבב היטב.
- 6. את התערובת יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 7. מיישרים את התערובת, ודוחסים אותה היטב בעזרת כלי כבד.
- 8. מצננים וחותכים לחטיפים בגודל המבוקש.