וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חטיפי פירות יבשים

מתכון מאת: מערכת וואלה

חטיפי בריאות. לירון אלמוג,
חטיפי בריאות/לירון אלמוג

מצרכים למתכון

  • 500 גרם (5 כוסות) שיבולת שועל
  • 160 גרם (כוס וחצי) גרעיני חמנייה
  • 40 גרם (3 כפות) שומשום
  • 80 גרם (3/4 כוס) אגוזי פקאן
  • 80 גרם (3/4 כוס) שקדים
  • 80 גרם (3/4 כוס) פיסטוק
  • 120 גרם (כוס ורבע) משמשים מיובשים קצוצים
  • 120 גרם (כוס ורבע) תאנים יבשות (להסיר את העוקץ ולקצוץ)
  • 60 גרם (2/3 כוס) קוקוס
  • 80 גרם (3/4 כוס) צימוקים כהים
  • לסירופ:
  • 160 גרם (חצי כוס) חמאה
  • 200 גרם (כוס ורבע דחוס) סוכר חום
  • 340 גרם (1 כוס+1 כף) דבש
  • קמצוץ מלח
  • אופן ההכנה:
  • 1. קולים את שיבולת השועל בחום נמוך בתנור במשך 20-30 דקות.
  • 2. קולים בחום נמוך את גרעיני החמנייה, השומשום, הפקאן, השקדים והפיסטוקים. יש להיזהר שלא לשרוף.
  • 3. קוצצים את המשמשים והתאנים.
  • 4. מערבבים בסיר גדול את רכיבי הסירופ – החמאה, הסוכר, הדבש והמלח, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להשאיר את הסיר על האש עוד 5 דקות.
  • 5. לאחר הסרת הסיר מהאש יש להוסיף לסיר את שאר החומרים, ולערבב היטב.
  • 6. את התערובת יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 7. מיישרים את התערובת, ודוחסים אותה היטב בעזרת כלי כבד.
  • 8. מצננים וחותכים לחטיפים בגודל המבוקש.

אופן ההכנה

  • 1. קולים את שיבולת השועל בחום נמוך בתנור במשך 20-30 דקות.
  • 2. קולים בחום נמוך את גרעיני החמנייה, השומשום, הפקאן, השקדים והפיסטוקים. יש להיזהר שלא לשרוף.
  • 3. קוצצים את המשמשים והתאנים.
  • 4. מערבבים בסיר גדול את רכיבי הסירופ – החמאה, הסוכר, הדבש והמלח, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להשאיר את הסיר על האש עוד 5 דקות.
  • 5. לאחר הסרת הסיר מהאש יש להוסיף לסיר את שאר החומרים, ולערבב היטב.
  • 6. את התערובת יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 7. מיישרים את התערובת, ודוחסים אותה היטב בעזרת כלי כבד.
  • 8. מצננים וחותכים לחטיפים בגודל המבוקש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully