וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל פשוט של שעועית לבנה

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

תבשיל פשוט של שעועית לבנה. עופרי זוטא, עופרי זוטא
תבשיל פשוט של שעועית לבנה/עופרי זוטא

מצרכים למתכון

  • ½ כף שמן זית + ½ כף חמאה
  • 4 בצלים קטנים (לא שאלוט) קלופים ושלמים
  • 1 פלפל צהוב (אפשר גם בצבע אחר)
  • חופן זיתים ירוקים פרוסים (כן, אפשר את אלו הפושטים מהקופסא)
  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
  • 3 ענפי טימין
  • 2 עלי מרווה
  • 1 עגבניה רכה קלופה קצוצה גס
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • ¾ כוס מים
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר רחב חמאה ושמן זית או 1 כף שמן זית.
  • 2. מצרפים את הבצלים, מטלטלים את הסיר כך שהבצלים יצופו היטב בשומן. צורבים קלות את הבצלצלים.
  • 3. מוסיפים את רצועות הפלפלים והזיתים, ומטגנים בעדינות (שימו לב לעוצמת הלהבה כך שלא תשרוף את הבצל והפלפלים).
  • 4. מוסיפים את השעועית, הטימין והמרווה ואת העגבניה החתוכה. מערבבים היטב.
  • 5. מוסיפים רסק, מים ומלח. מערבבים היטב, סוגרים את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית. מבשלים כ-7 דקות. במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים היטב.
  • 6. מתקנים תיבול, ונהנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully