נתחי עוף בסוכר חום
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- ק"ג נתחי עוף
- 4 בצלים לטיגון
- ½ כוס שמן
- מעט יין אדום
- קורט מלח
- קורט פלפל אנגלי
- לציפוי:
- 1 כוס סוכר חום או סוכר דמררה קלאסי
- ½ כוס סויה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- שום כתוש
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את חומרי הציפוי. מצפים את נתחי העוף בתערובת התבלינים.
- 2. מטגנים בסיר 4 בצלים חתוכים בגסות עם חצי כוס שמן, מוסיפים את נתחי העוף, לאחר שצופו, ומטגנים אותם משני הצדדים טיגון קצר.
- 3. מוסיפים מעט מים, עם מעט יין אדום (לפי הטעם) מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
- 4. ניתן להעביר את נתחי העוף לתבנית פיירקס ולהוסיף לתוכה מסביב תפוחי-אדמה חתוכים, או ירקות, לכסות את תבנית הפיירקס ולהניח בתנור כשעה וחצי בחום של 180 מעלות.