וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תאנים צלויות על קרם מסקרפונה ובלסמי מרוכז

מתכון של יוגב ירוס, שף מסעדת "מל ומישל"לתאנים צלויות עם קרם מסקרפונה

מתכון מאת: דנה מלמד ויוגב ירוס, מערכת וואלה

תאנים צלויות עם קרם מסקרפונה ובלסמי מרוכז. נמרוד סונדרס
תאנים צלויות עם קרם מסקרפונה ובלסמי מרוכז

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • כוס מסקרפונה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס יין קינוח לבן (כמו מוסקטו)
  • כפית מיץ לימון
  • רבע מקל וניל
  • 8 תאנים, חצויות לאורכן
  • כפית מלח ים אטלנטי
  • כף שמן זית לשימון
  • לבלסמי המרוכז:
  • 3 כוסות חומץ בלסמי
  • כוס וחצי סוכר
  • כוכב אניס
  • מקל קינמון
  • 4 עלי דפנה
  • כף פלפל אנגלי

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבלסמי המרוכז: שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שחצי מכמות הנוזל מתאדה ובסיר נותר סירופ סמיך. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.
  • 2. במקביל, מתחילים להכין את הקרם: שמים בסיר קטן את היין, הסוכר ומיץ הלימון ומרוקנים לתוך הנוזל את גרגרי מקל הווניל. מוסיפים פנימה גם את התרמיל המרוקן ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים מספר דקות עד שנוצר סירופ. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.
  • 3. מעבירים את המסקרפונה לקערת ערבוב ומרככים מעט בעזרת כף, טורפים פנימה את סירופ היין ושוב מצננים מעט.
  • 4. בינתיים מטפלים בתאנים: מחממים כף שמן זית במחבת טפלון וצורבים את צד הבשר של התאנים, עד שהן משחימות היטב.
  • 5. יוצקים את קרם המסקרפונה לקערות הגשה ומסדרים מלמעלה את התאנים, מעטרים במעט בלסמי מרוכז ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully