- 1. מכינים את הבלסמי המרוכז: שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שחצי מכמות הנוזל מתאדה ובסיר נותר סירופ סמיך. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.
-
- 2. במקביל, מתחילים להכין את הקרם: שמים בסיר קטן את היין, הסוכר ומיץ הלימון ומרוקנים לתוך הנוזל את גרגרי מקל הווניל. מוסיפים פנימה גם את התרמיל המרוקן ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים מספר דקות עד שנוצר סירופ. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.
-
- 3. מעבירים את המסקרפונה לקערת ערבוב ומרככים מעט בעזרת כף, טורפים פנימה את סירופ היין ושוב מצננים מעט.
-
- 4. בינתיים מטפלים בתאנים: מחממים כף שמן זית במחבת טפלון וצורבים את צד הבשר של התאנים, עד שהן משחימות היטב.
-
- 5. יוצקים את קרם המסקרפונה לקערות הגשה ומסדרים מלמעלה את התאנים, מעטרים במעט בלסמי מרוכז ומגישים.