פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף שלם במרינדת מרווה וטימין עם רוטב יין אדום ושזיפים

      מתכון של יוגב ירוס, שף מסעדת "מל ומישל" לעוף שלם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף שלם במרינדת מרווה וטימין עם רוטב יין אדום ושזיפים (דנה מאירזון)
      עוף שלם במרינדת מרווה וטימין עם רוטב יין אדום ושזיפים (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • 1 עוף שלם, רצוי אורגני
      • למשרה:
      • 4 ליטר מים
      • 1 כוס מלח גס
      • 4 כפות סוכר חום
      • 5 ענפי טימין
      • 5 ענפי מרווה
      • 5 שיני שום, קלופות וכתושות
      • ½ לימון
      • 5 עלי דפנה
      • לאפייה:
      • 2 כפות שמן קנולה
      • 1 כף טימין קצוץ גס
      • 1 כף מרווה קצוצה גס
      • מלח ים גס
      • פלפל שחור גרוס
      • לרוטב יין אדום ושזיפים:
      • 1 בקבוק יין אדום
      • 2 כוסות סוכר
      • 1 כף פלפל אנגלי
      • 5 עלי דפנה
      • 4 ענפי טימין
      • 5 פולי הל, מעוכים מעט
      • 1 כוס שזיפים מגולענים
      • עזרים: חוט קשירה לבשר באורך כמטר וחצי

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת המשרה: סוחטים את חצי הלימון לתוך סיר ומניחים אותו במיציו. מוסיפים לסיר את שאר מרכיבי המשרה ומביאים לרתיחה עדינה, על אש קטנה.
      • 2. מבשלים במשך כ-5 דקות, מורידים מהאש, מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור (מומלץ לקרר לפחות יום אחד לפני השימוש. משרה עודפת ניתן להקפיא למשך חודשיים, לשימוש עתידי).
      • 3. מניחים את העוף בתבנית עמוקה ויוצקים עליו את המשרה. מניחים על העוף צלחת או משקולת, כך שיישאר שקוע בנוזל, ומעבירים לקירור למשך 6 שעות.
      • 4. לאחר ההשריה, שולים את העוף ונפטרים מהמשרה. שוטפים את העוף במים קרים, מייבשים היטב בעזרת נייר סופג ומתבלים את חלל הבטן במעט טימין, מלח ופלפל.
      • 5. קושרים את העוף: מניחים את העוף על משטח עבודה, כשהרגליים בצד שקרוב אליכם. מוודאים שהכנפיים מונחות מתחת לגוף העוף. כורכים את החוט בצורת 8 סביב הרגליים ומותחים את קצוות החוט לצידי גוף העוף ומעל לכנפיים. מותחים היטב את קצוות החוט וקושרים בלולאה מהודקת על עורף העוף, חותכים חוט עודף (לאחר שלב זה ניתן לשמור את העוף בקירור למשך 4 ימים לפני האפייה).
      • 6. אופים: משאירים את העוף בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות ומורחים את עור העוף במעט מלח גס ופלפל. מכניסים תבנית אפייה לתנור החם למשך כ-10 דקות (חימום התבנית מונע מעור העוף מלהידבק).
      • 7. מוציאים את התבנית החמה מהתנור, משמנים אותה בשמן הקנולה ומניחים בתוכה את העוף. מחזירים לתנור ואופים, כשרגלי העוף מופנות לכיוון פנים התנור, במשך כ-30 דקות (אם עור העוף משחים מהר מידי, מכסים אותו בנייר אלומיניום).
      • 8. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את שארית הטימין והמרווה על תבנית האפייה ויוצקים על עור העוף את המיצים שניגרו, יחד עם עשבי התיבול ומחזירים לתנור לאפייה של 30 דקות נוספות (מומלץ מדי פעם לזגג את עור העוף במיציו). מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את העוף על רשת ונותנים לו לנוח.
      • 9. יוצקים על התבנית החמה כוס יין אדום ומגרדים את התחתית עם כף עץ, תוך ערבוב.
      • 10. להכנת הרוטב: שופכים לתוך סיר את היין מהתבנית ומוסיפים את שאר היין ובנוסף סוכר, תבלינים ועשבים. מביאים לרתיחה עדינה, מבשלים עד שמצטמצם בחצי ומסננים. מוסיפים את השזיפים כשהרוטב עוד חם (ניתן להכין 3 ימים לפני ההגשה).
      • 11. להגשה: מחלקים את העוף לחלקיו ויוצקים על כל צלחת הגשה מעט רוטב.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -