- 1. מקלפים את הירקות, חותכים ומבשלים עד לריכוך מלא, מסננים את הירקות, משאירים בצד לצינון.
-
- פרסומת
- 2. בינתיים מכינים את הרוטב: מקלפים וחותכים בצל ושום, חותכים את העגבניות, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את העגבניות, ממשיכים לטגן, מוסיפים שום ותבלינים ורסק עגבניות ומערבבים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל עד להסמכה.
-
- 3. בינתיים מכינים את הקציצות: מועכים את הירקות לפירה, מגרדים על פומפיה דקה את הבצל והשום, מוסיפים 1/2 כוס סולת ותבלינים, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים, לשים את העיסה עד שכל החומרים מתערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, יוצרים קציצה ובודקים שהיא יציבה ושהיא לא רטובה. אם היא עדיין רטובה מוסיפים עוד סולת. מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך 15 דקות מכל צד. מגישים חם.