פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות סולת וירקות ברוטב עגבניות

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      קציצות סולת וירקות (דנה מאירזון)
      קציצות סולת וירקות (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • 3 תפוחי אדמה
      • 2 בטטות
      • 2 גזרים
      • 2 קישואים
      • 1 בצל
      • 1 שן שום
      • חופן פטרוזיליה
      • 1/2-3/4 כוס סולת
      • מלח
      • כורכום
      • חוויאג' או בהרט
      • לרוטב:
      • 2 בצלים
      • 1 שן שום
      • 4 עגבניות (לא חובה כשיקר)
      • 4 כפות רסק עגבניות
      • מלח
      • 1 כף טימין/אורגנו מיובשים
      • שמן זית לטיגון
      • 4 כוסות מים

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים את הירקות, חותכים ומבשלים עד לריכוך מלא, מסננים את הירקות, משאירים בצד לצינון.
      • פרסומת
      • 2. בינתיים מכינים את הרוטב: מקלפים וחותכים בצל ושום, חותכים את העגבניות, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את העגבניות, ממשיכים לטגן, מוסיפים שום ותבלינים ורסק עגבניות ומערבבים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל עד להסמכה.
      • 3. בינתיים מכינים את הקציצות: מועכים את הירקות לפירה, מגרדים על פומפיה דקה את הבצל והשום, מוסיפים 1/2 כוס סולת ותבלינים, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים, לשים את העיסה עד שכל החומרים מתערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, יוצרים קציצה ובודקים שהיא יציבה ושהיא לא רטובה. אם היא עדיין רטובה מוסיפים עוד סולת. מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך 15 דקות מכל צד. מגישים חם.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -