בודינו פרמזן
תמר כהן-צדק, שפית מסעדת "קוצ'ינה תמר" הנהדרת שבתל אביב מגישה לכם קינוח איטלקי, קצת פחות מוכר מהטירמיסו, אבל לא פחות טעים ממנו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ביצים
- 1/2 1 כפות קמח
- 200 גרם פרמזן מגורר
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 מ"ל חלב
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הביצים עם הקמח, מוסיפים תוך כדי עירבוב את הפרמזן, לאחר מכן את הנוזלים, השמנת והחלב ובסוף מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
- 2. משמנים תבניות סופלה בינוניות (קוטר של 1/2 2 ס"מ) וממלאים אותן עד ל-3/4 גובה.
- 3. מניחים את התבניות על גבי מגש וממלאים אותו במים עד לגובה של 1/3 מהתבניות.
- 4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-7-12 דקות, עד שהסופלה בתבניות טיפה רך מבפנים ושחום מלמעלה.