- 1. מכינים את הלחם השטוח: מניחים בקערה קמח, מים ומלח ומערבבים בעזרת מטרפה. מתקבלת בלילה דלילה למדי, דומה לבלילת פנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
-
- 2. מחממים מחבת על להבה גבוהה ומשמנים בטיפה שמן. יוצקים למחבת מצקת אחת של בלילה ומשטחים אותה בעדינות. מניחים לבלילה להתבשל, עד שצדו התחתון של הלחם נפרד מהמחבת בקלות וניתן להפוך אותו. הופכים בעזרת מרית ומניחים גם לצד השני להתבשל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן את הלחם משני הצדדים כ10 דקות, עד שהוא יבש ואפוי לחלוטין במרכז. חוזרים על הפעולות עם שאר הבלילה.
-
- 3. הכנת הרוטב: בסיר קטן מאדים את הבצל במעט שמן עד לשקיפות. מוסיפים ברברה, עגבניות ומעט מלח ומערבבים. מבשלים כרבע שעה, עד שמתקבל רסק סמיך. מוסיפים חמאה ומכבים את האש. נותנים לרוטב להצטנן מעט.
-
- 4. הגשה: קורעים את הלחם השטוח לחתיכות גסות ומניחים אותן בקערת הגשה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים עד שקרעי הלחם מצופים בו. מגישים עם כף או שתיים של שמנת חמוצה מעל.