וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זופה אימפריאלה: מרק עוף צח עם שקדי מרק פרמזן

תמר כהן-צדק, שפית מסעדת "קוצ'ינה תמר"

מתכון מאת: רונית ורד ותמר כהן-צדק, .

מרק עוף תאילנדי. ShutterStock
מרק עוף תאילנדי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לשקדי המרק:
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח סמולינה (סולת איטלקית טחונה דק במיוחד. ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
  • 120 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 80 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל
  • למרק:
  • 1 עוף שלם נקי (ניתן להשתמש במשקל זהה של כנפיים או גרונות)
  • 2 גזרים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 2 בצלים
  • 1 ראש שום
  • 75 גרם קליפת פרמזן (החלק הקשה בצד החיצוני של חריץ הגבינה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • זופה אימפריאלה
  • מרק עוף צח עם שקדי פרמזן, אופייני לאזור אמיליה רומנה שבצפון איטליה. מקור הייחוס המלכותי לא ברור, אבל סביר להניח שכמו במקרה הצרפתי היו מרקים צחים, תמצית עשירה ומסוננת מנתחי הבשר שהעניקו לה את טעמה, נחלתם של עשירים. שקדי הפרמזן, תענוג צרוף שיתאים לכל סוגי המרק, הם דווקא מאכל עניים קלאסי של האזור. בחבל הולדתה של הגבינה אפשר היה תמיד להשיג אותה בשפע ובזול.
  • חומרים ל-6 מנות:
  • לשקדי המרק:
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח סמולינה (סולת איטלקית טחונה דק במיוחד. ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
  • 120 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 80 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל
  • למרק:
  • 1 עוף שלם נקי (ניתן להשתמש במשקל זהה של כנפיים או גרונות)
  • 2 גזרים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 2 בצלים
  • 1 ראש שום
  • 75 גרם קליפת פרמזן (החלק הקשה בצד החיצוני של חריץ הגבינה)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1. להכנת שקדי המרק: שוברים את הביצים לתוך קערה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים. תוך כדי טריפה מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטרוף עד שהעיסה הופכת כבדה. מעבדים את העיסה בידיים עד שמתקבל מעין בצק אחיד.
  • 2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשטחים עליה את העיסה עד לגובה אחיד של 1 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות.
  • 3. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לה להתקרר. הופכים את הבצק האפוי על משטח העבודה וחותכים אותו לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
  • 4. המרק: מכניסים לסיר עמוק את כל מרכיבי המרק, מלבד קליפת הפרמזן. מוסיפים מים כמעט עד שפת הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה, מוסיפים את קליפת הפרמזן ומבשלים חצי שעה נוספת.
  • 5. מכבים את האש ומסננים את המרק במסננת. לאחר מכן מסננים את המרק דרך חיתול בד נקי כדי שיתקבל מרק צח לגמרי. לפני ההגשה מוסיפים את שקדי המרק לקערה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully