וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פירות קיץ

מתכון של קונדיטוריית Piece of Cake

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת פירות קיץ. אנטולי מיכאלו,
עוגת פירות קיץ/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • 175 גרם חמאה
  • 240 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
  • 2 ביצים גדולות XL
  • 240 גרם (¾1 כוס) קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה
  • 140 גרם (3/4 גביע) שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מחצי תפוז
  • כ-700 גרם משמשים ושזיפים אדומים מנוקים מחרצנים, כאשר כל חצי חתוך ל-3
  • ג'לי/ריבת משמש או מירור/נפאז' ניטרלי לציפוי פירות (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
  • 2. בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר.
  • 3. מוסיפים בהדרגה ולאט את הביצים, עד שמתקבלת עיסה מוקצפת וחלקה.
  • 4. מוסיפים לסירוגין ובמהירות נמוכה את הקמח, אבקת האפיה, השמנת חמוצה, הווניל וגרידת התפוז; עד שהכל נבלע והעיסה אחידה.
  • 5. בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית תואמת, אשר משמנים ומקמחים אותה - שמים את העיסה ומיישרים.
  • 6. מסדרים את חתיכות המשמש והשזיף שורה שורה ומאוד צפוף.
  • 7. מפזרים מעט סוכר על כל הפירות ומכניסים לתנור, לכ-45 דקות.
  • 8. בודקים שהעוגה יציבה במרכז באמצעות קיסם (כדאי לשים לב שנועצים את הקיסם בין הפירות הם עלולים להוציא נוזלים, ואז אין להתבלבל מכך).
  • 9. לאחר שהעוגה התקררה, מחממים מעט את הריבה או מכינים את המירור/נפאז' לפי הוראות היצרן, ומברישים איתו את העוגה בנדיבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully