עטייף

מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עטייף.
עטייף

מצרכים

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • ½2 כוסות מים
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סוכר
  • ¼1 כפית מלח
  • ½כפית ג'ינג'ר מגורר
  • ½2 כפית שמרים יבשים
  • קופסת ריבה (טעמים לבחירתכם)
  • סוכר לציפוי

אופן ההכנה

  • 1. טורפים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים.
  • 2. מניחים בטמפ' החדר למשך 40 דקות - עד שמופיעות בועות תסיסה ומשאירים ל-10 דקות נוספות.
  • 3. מערבבים את התערובת עד שהבועות נעלמות.
  • 4. יוצקים מצקת אחת מהבלילה למחבת טפלון לא משומנת, ומטגנים מצד אחד בלבד.
  • 5. מניחים על משטח עבודה, כשהצד המטוגן פונה כלפי מטה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
  • 6. מניחים את החביתיות על משטח עבודה, ומקפידים שלא לערום אותן אחת על השנייה.
  • 7. מניחים כפית ריבה על חציו של העיגול וסוגרים לצורת סהרונים (שימו לב: הקצוות של העטייף בוודאי ידבקו - משום שהצד שלא טוגן משמש אותנו כדבק).
  • 8. יוצקים שמן לקלחת עד לרבע הגובה ומטגנים עד להזהבה.
  • 9. מסננים, מניחים על נייר סופג, מעבירים לצלחת עמוקה ומצפים בסוכר.
  • 10. מומלץ להגיש מיד לאחר הטיגון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully