עטייף
מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה
מצרכים
- 2 כוסות קמח מנופה
- ½2 כוסות מים
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סוכר
- ¼1 כפית מלח
- ½כפית ג'ינג'ר מגורר
- ½2 כפית שמרים יבשים
- קופסת ריבה (טעמים לבחירתכם)
- סוכר לציפוי
אופן ההכנה
- 1. טורפים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים.
- 2. מניחים בטמפ' החדר למשך 40 דקות - עד שמופיעות בועות תסיסה ומשאירים ל-10 דקות נוספות.
- 3. מערבבים את התערובת עד שהבועות נעלמות.
- 4. יוצקים מצקת אחת מהבלילה למחבת טפלון לא משומנת, ומטגנים מצד אחד בלבד.
- 5. מניחים על משטח עבודה, כשהצד המטוגן פונה כלפי מטה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
- 6. מניחים את החביתיות על משטח עבודה, ומקפידים שלא לערום אותן אחת על השנייה.
- 7. מניחים כפית ריבה על חציו של העיגול וסוגרים לצורת סהרונים (שימו לב: הקצוות של העטייף בוודאי ידבקו - משום שהצד שלא טוגן משמש אותנו כדבק).
- 8. יוצקים שמן לקלחת עד לרבע הגובה ומטגנים עד להזהבה.
- 9. מסננים, מניחים על נייר סופג, מעבירים לצלחת עמוקה ומצפים בסוכר.
- 10. מומלץ להגיש מיד לאחר הטיגון