תבשיל חצילים על אורז וכוסמת
אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" עם מתכון קליל ומהנה, על טהרת הטבעונות: תבשיל כבד ונפלא של כוסמת ואורז מלא, עם חציל נימוח וטעים במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שקית אורז אדום, לבן וכוסמת מבושלת לפי הוראות יצרן
- 2 חציל קטן חתוך לקוביות
- 2 עגבנית חתוכות לקוביות קטנות
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 ענפי טימין
- 1 בצל ירוק קצוץ
- 10 זיתי קלמטה מגולענים
- שמן זית
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את שקית האורז לפי הוראות היצרן, כ-10 דקות.
- 2. במחבת רחבה יוצקים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את קוביות החצילים, מוסיפים את השום הקצוץ, הטימין והעגבניות.
- 3. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומטגנים כ-3-4 דקות נוספות.
- 4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
- 5. מגישים מעל תבשיל האורז.