פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין מרוקאי עם עוף

      בגרסה המרוקאית של החמין משתמשים בעוף ולא בבקר, ובחיטה שסופחת אליה את כל הטעמים. אורלי פלאי-בורשטיין עם תבשיל שאמנם לוקח לו זמן רב להגיע לשלמות, אבל זה שווה את זה.

      4 מדרגים / 3.3 כוכבים

      תבשיל חמין מרוקאי (נמרוד סונדרס)
      תבשיל חמין מרוקאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 4 כרעי עוף מחולק
      • 3-4 עצמות (לא חובה)
      • 2 פלפלים יבשים גדולים (לא חובה)
      • 3 כפות שמן זית או קנולה
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 3 שיני שום חצויות
      • 3 גזרים חצויים
      • 2 כוסות חיטה שהושרתה שעה במים
      • 1 כוס חומוס שהושרה לילה במים (אפשר גם מוכן לאכילה – קפוא או משומר)
      • 1 כף פפריקה חריפה (ועוד כפית חריפה, אם אוהבים)
      • 1 כף ראס אל חנות
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • 1 כף סילאן (לא חובה)
      • 11/2 ליטר מרק או מים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר גדול וכבד (שיוכל להכנס אחר כך לתנור) עם שמן ומשחימים את נתחי העוף ואם רוצים גם את העצמות, הבצל, השום והגזר.
      • 2. מוסיפים חיטה, חומוס ותבלינים ומערבבים היטב.
      • 3. מוסיפים מרק או מים, מביאים לרתיחה ומבשלים (שעה) עם מכסה.
      • 4. מעבירים לתנור בחום שבת (120-100 מעלות) וממשיכים בבישול איטי במשך לילה. כדאי לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף במידת הצורך. יש שאוהבים את התבשיל רטוב (כמו ריזוטו) ויש כאלה שמעדיפים אותו כמו אורז.
      • 5. נותני צבע אפשריים: ברמת העיקרון מה שמעניק לתבשיל את הגוון העמוק זה הבישול האיטי בטמפרטורה נמוכה. אבל מה שלא עושה הטבע יעשה הצבע: סוכר חום, סויה, תה, דבש, סילאן, שזיפים מיובשים או תמרים

      עוד מתכוני חמין

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -