וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין מרוקאי עם עוף

בגרסה המרוקאית של החמין משתמשים בעוף ולא בבקר, ובחיטה שסופחת אליה את כל הטעמים. אורלי פלאי-בורשטיין עם תבשיל שאמנם לוקח לו זמן רב להגיע לשלמות, אבל זה שווה את זה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

תבשיל חמין מרוקאי. נמרוד סונדרס
תבשיל חמין מרוקאי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 כרעי עוף מחולק
  • 3-4 עצמות (לא חובה)
  • 2 פלפלים יבשים גדולים (לא חובה)
  • 3 כפות שמן זית או קנולה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום חצויות
  • 3 גזרים חצויים
  • 2 כוסות חיטה שהושרתה שעה במים
  • 1 כוס חומוס שהושרה לילה במים (אפשר גם מוכן לאכילה – קפוא או משומר)
  • 1 כף פפריקה חריפה (ועוד כפית חריפה, אם אוהבים)
  • 1 כף ראס אל חנות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף סילאן (לא חובה)
  • 11/2 ליטר מרק או מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר גדול וכבד (שיוכל להכנס אחר כך לתנור) עם שמן ומשחימים את נתחי העוף ואם רוצים גם את העצמות, הבצל, השום והגזר.
  • 2. מוסיפים חיטה, חומוס ותבלינים ומערבבים היטב.
  • 3. מוסיפים מרק או מים, מביאים לרתיחה ומבשלים (שעה) עם מכסה.
  • 4. מעבירים לתנור בחום שבת (120-100 מעלות) וממשיכים בבישול איטי במשך לילה. כדאי לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף במידת הצורך. יש שאוהבים את התבשיל רטוב (כמו ריזוטו) ויש כאלה שמעדיפים אותו כמו אורז.
  • 5. נותני צבע אפשריים: ברמת העיקרון מה שמעניק לתבשיל את הגוון העמוק זה הבישול האיטי בטמפרטורה נמוכה. אבל מה שלא עושה הטבע יעשה הצבע: סוכר חום, סויה, תה, דבש, סילאן, שזיפים מיובשים או תמרים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully