וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירקות צלויים ובורגול

ירקות לא צריכים הרבה כדי להיות טעימים. מלח, פלפל ושמן זית עושים את העבודה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

ירקות צלויים על בורגול. נמרוד סונדרס
ירקות צלויים על בורגול

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 בטטות חתוכות לארבע לאורכן
  • 4 ארטישוק ירושלמי חתוכים לארבע לאורכם
  • 2 גזרים חתוכים לארבע לאורכם
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לארבע לאורכם
  • 2 פקעות שומר חתוכות לארבע לאורכן
  • שמן זית
  • מלח גס ופלפל גרוס
  • להגשה:
  • כוס בורגול
  • טחינה ו/או יוגורט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2. חותכים את הירקות, מפזרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית. צולים עד שהירקות זהובים ופריכים.
  • 3. בינתיים משרים את הבורגול במים חמים לכיסוי עד שהוא רך.
  • 4. מגישים ערמה של בורגול ועליה ירקות צלויים, טחינה ו/או יוגורט.
  • שדרוגים והצעות:
  • מתבלים את הירקות בקארי, בהראט או ראס אל חנות.
  • מגישים עם עגבנייה סחוטה, מיץ לימון וכוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully