ירקות צלויים ובורגול
ירקות לא צריכים הרבה כדי להיות טעימים. מלח, פלפל ושמן זית עושים את העבודה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 בטטות חתוכות לארבע לאורכן
- 4 ארטישוק ירושלמי חתוכים לארבע לאורכם
- 2 גזרים חתוכים לארבע לאורכם
- 2 בצלים סגולים חתוכים לארבע לאורכם
- 2 פקעות שומר חתוכות לארבע לאורכן
- שמן זית
- מלח גס ופלפל גרוס
- להגשה:
- כוס בורגול
- טחינה ו/או יוגורט
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 2. חותכים את הירקות, מפזרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית. צולים עד שהירקות זהובים ופריכים.
- 3. בינתיים משרים את הבורגול במים חמים לכיסוי עד שהוא רך.
- 4. מגישים ערמה של בורגול ועליה ירקות צלויים, טחינה ו/או יוגורט.
- שדרוגים והצעות:
- מתבלים את הירקות בקארי, בהראט או ראס אל חנות.
- מגישים עם עגבנייה סחוטה, מיץ לימון וכוסברה.