וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל בורגול ופרגיות

תבשיל בורגול ופרגיות של דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו"

מתכון מאת: דיויד פרנקל, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לבורגול:
  • 250 גרם בורגול דק
  • 375 מ"ל מים
  • כוס זיתים קצוצים
  • קליפת לימון מגורדת
  • כוס תערובת עשבי תיבול (אורגנו, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה)
  • מרינדה לפרגית:
  • 2 כוסות שמן קנולה
  • צרור עלי פטרוזיליה
  • צרור עלי כוסברה
  • חופן עלי אורגנו
  • חופן עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל
  • 2 שני שום קלופות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום לפי הטעם
  • 250 גרם פרגית נקיה חתוכה לקוביות
  • 1 בצל חתוך לאורך
  • 1 גזר חתוך למקלות
  • 1 מקל סלרי חתוך גס
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 שורש סלרי חתוך גס
  • 2 כוסות ציר עוף רותח

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים את כל מרכיבי המרינדה בבלנדר ומכסים את הפרגיות במרינדה. משרים למינימום של 4 שעות במקרר.
  • 2. בסיר ברזל שמים מעט שמן על אש גבוהה ומכניסים את הפרגיות. לאחר שמקבלות צבע הופכים אותן עד השחמה קלה גם מצדן השני.
  • 3. מוסיפים ירקות שורש וממשיכים לבשל כ-5 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומוסיפים ציר עוף רותח עד לכיסוי הירקות. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  • 4. מכניסים לקערה את הבורגול ומכסים במים רותחים. עוטפים אותו בניילון נצמד ל-10 דקות.
  • 5. מעבירים את הבורגול לקערת ערבול, מוסיפים עשבי תיבול בזיליקום ואורגנו זיתים קצוצים גרידת לימון ומתבלים עם בפלפל ומלח ים. מערבבים.
  • 6. מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים מעל את התבשיל. שופכים גם מנוזלי התבשיל על הבורגול.
  • תבשיל פרגיות עם פירות יבשים

  • פרגית בטריאקי

  • פרגיות בדבש תמרים על סלט בורגול וקינואה

  • כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

  • עוף בקארי של השף אבי ביטון

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

  • עוף ממולא בשר

  • הקציצות של סבתא סולטנה

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • עוף צלוי עם כרוב ניצנים

  • תבשיל מרוקאי של עוף ממולא, קציצות וטחולים

  • עוף צלוי עם פטנט

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully