וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'חנון

הזמן הכי טוב לאכול את הג'חנון היא בשבת בבוקר לאחר לילה שלם בתנור. הכנתו פשוטה למדי והתורה כולה מסתכמת בכמה קיפולים.

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה

ג'חנון.
ג'חנון

מצרכים למתכון

  • ל-10 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח חיטה לבן
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה קטנה
  • 2-3 כפות סוכר לפי הטעם
  • כף מחוקה של מלח
  • 1/4 2 כוסות מים
  • קמצוץ סודה לשתייה
  • שמן קנולה
  • 200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
  • 10 ביצים
  • לסלסת עגבניות:
  • 4 עגבניות גדולות
  • 3/4 כף שמן זית
  • 2 כפות לימון
  • סחוג

אופן ההכנה

  • ג'חנון
  • חומרים ל-10 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח חיטה לבן
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה קטנה
  • 2-3 כפות סוכר לפי הטעם
  • כף מחוקה של מלח
  • 1/4 2 כוסות מים
  • קמצוץ סודה לשתייה
  • שמן קנולה
  • 200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
  • 10 ביצים
  • אופן ההכנה:
  • 1. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מייצרים גומה קטנה בבצק.
  • 2. מוסיפים חלק מהמים ומערבבים עם הידיים כדי שבצק לא יהיה רך מדי. מוסיפים את המים בהדרגה. יש סוגים שונים של קמח שסופגים יותר/פחות מים ולכן בכל חבילת קמח צריך לבחון. לשים 15 דקות עם הידיים עד קבלת מרקם של בצק אחיד ולא דביק. אפשר לערבב גם במיקסר עם וו לישה 10 דקות. במידה ובחרתם באופן הידני רצוי ללוש את הבצק בתנועה של היד משיפולי הבצק כלפי האמצע שלו. אם התוצאה דביקה מדי מוסיפים כף קמח ואז המרקם מדויק.
  • 3. לאחר שגוש הבצק מוכן, מוציאים אותו מהקערה ומרדדים עם הידיים על השיש. לוקחים ומוציאים ממנו עיגול בגודל אגרוף עם יד אחת ותולשים אותו מהגוש ביד השנייה. בזמן שקורצים את העיגולים עם הידיים משמנים אותן מעט, כדי שהעיגולים יתרככו. הם צריכים להיות מרוחים בשכבה דקיקה של שמן.
  • 4. נותנים לבצק לנוח שעה-שעתיים על השיש.
  • 5. מוציאים את העיגולים, שקצת שקעו בינתיים. על משטח משומן מרדדים כל עיגול ועיגול עד שהם דקיקים מאוד. מרדדים את הבצק עם הידיים ומותחים לכל הצדדים. מוטב לא להשתמש במערוך כי צריך לגעת בבצק כמה שפחות. הבצק צריך להיפתח לצורה הכי דקיקה שלו מבלי שייקרע. הבצק מאוד אלסטי וגם אם נקרע מעט במוקדים מסוימים ונוצרים חורים קטנים זה לא נורא.
  • 6. לוקחים קמצוץ חמאה רכה ומורחים על הבצק שכבה דקיקה. אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים חמאה. לאחר שכוסה בחמאה מקפלים קיפול משולש לאורך, כמו שמקפלים חולצה: סוגרים מצד אחד שליש בצק כלפי האמצע האמצע ועליו סוגרים את הצד השני. עושים קיפול קטן למעלה ולמטה, ומתחילים לגלגל (בידיים משומנות) מהחלק התחתון כלפי העליון, כמו שמקפלים שק שינה עד שנוצרת צורה של ג'חנון שמנמן מגולגל.
  • 7. מחממים תנור ל-100 מעלות (חום שבת) ומרפדים את תחתית הסיר בפרוסות לחם או בפיתה, כדי שלא יתייבש.
  • 8.את הג'חנונים מכניסים לתוך שקית קוקי, כל שכבה של ג'חנונים (5-6 חתיכות, כמה שנכנס) לתוך שקית אחת כדי שלא ייאבדו נוזלים וכדי להפריד בין הג'חנונים. מסדרים את הג'חנונים בקומות בצורה של שתי וערב.
  • 9. מכניסים את הג'חנון ל6-10 שעות לתנור.
  • 10. אל תיבהלו מהבועות שנוצרות על הג'חנון הביתי, הן דווקא אלה שנותנות לו אווריריות בניגוד לג'חנון תעשייתי שהוא הרבה יותר "בטונאדה" כהגדרתה של שרה.
  • 11. במקביל מכניסים ביצים לסיר חסין חום, וממלאים מים עד חצי גובה הביצה. מכניסים לתנור.
  • 12. מכינים סלסת עגבניות: מגרדים עגבניות, מערבביםפ עם שאר חמרי הסלסה ומוסיפים סחוג כמה שאוהבים.
  • 13. מגישים את הג'חנון עם ביצה וסלסת עגבניות ועם מעט סחוג מעל הרסק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully