וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כעכ מתוק

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה

עוגיות תימניות. נמרוד סונדרס
עוגיות תימניות

מצרכים למתכון

  • ל-35-40 עוגיות:
  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח תופח
  • כוס חד פעמית של שמן קנולה
  • 2-3 כפות סוכר
  • כף מלח שטוחה
  • כוס/כוס וחצי מים
  • לציפוי:
  • 2 כפות קצח
  • 2 כפות שומשום
  • • מי שאוהב יכול להוסיף אגוזים/בוטנים שבורים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק. הבצק צריך להיות נעים ורך בדומה למרקם של פלסטלינה. לשים את הבצק לצורה של נקניקיה מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לנוח לחצי שעה שעה.
  • 2. כשמוציאים מהתנור פורסים לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר ומניחים לו לנוח עוד 10 דקות עד שמתקבל מרקם יותר ספוגי.
  • 3. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אם רוצים בשלב הזה אפשר להוסיף את האגוזים והבוטנים. מצפים בשומשום וקצח.
  • 4. מכניסים לתנור ל-20 דקות. כדאי לאפות חצי מהזמן באמצע התנור וחצי נוסף בתחתית התנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully