כעכ מתוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-35-40 עוגיות:
- לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח תופח
- כוס חד פעמית של שמן קנולה
- 2-3 כפות סוכר
- כף מלח שטוחה
- כוס/כוס וחצי מים
- לציפוי:
- 2 כפות קצח
- 2 כפות שומשום
- מי שאוהב יכול להוסיף אגוזים/בוטנים שבורים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הבצק. הבצק צריך להיות נעים ורך בדומה למרקם של פלסטלינה. לשים את הבצק לצורה של נקניקיה מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לנוח לחצי שעה שעה.
- 2. כשמוציאים מהתנור פורסים לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר ומניחים לו לנוח עוד 10 דקות עד שמתקבל מרקם יותר ספוגי.
- 3. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אם רוצים בשלב הזה אפשר להוסיף את האגוזים והבוטנים. מצפים בשומשום וקצח.
- 4. מכניסים לתנור ל-20 דקות. כדאי לאפות חצי מהזמן באמצע התנור וחצי נוסף בתחתית התנור.