וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוויה - צלי בקר תימני

אין מה לעשות, תימנים נהנים יותר. לא מאמינים? נסו את השוויה - צלי בקר תימני, המתאפיין, מעבר לבשר הנימוח שלו, בטעמי פלפלים ובעיקר בחוואייג' נפלא.

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה

צלי בקר תימני. נמרוד סונדרס
צלי בקר תימני

מצרכים למתכון

  • ל-8-6 מנות:
  • לבשר:
  • 1 ק"ג צלי כתף (מספר 5), אפשר טרי או מיושן (לא להביהל מהכמות, הבשר מצטמצם בבישול) מבקשים מהקצב שיחתוך לקוביות
  • כפית מלח
  • קמצוץ חוואייג' למרק
  • שמן קנולה
  • לרוטב:
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 12 שיני שום: מתוכן 8 כתושות ו-4 קצוצות
  • 5 עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 1 צרורות כוסברה קצוצה
  • כף גדושה חוואייג'
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כף אבקת מרק עוף
  • פלפל ירוק חצי/שלם או 2-3 פלפלוני שאטה, לא חובה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הבשר על רשת צפופה. מפזרים קמצוץ חוואייג' למרק וממליחים את הבשר, רק מצדו האחד.
  • 2. מכניסים לגריל בתנור בחום של 250 עד 300 מעלות לכ-7 דקות. לאחר 3-4 דקות הופכים את הבשר לצד שני.
  • 3. בסיר רחב (רצוי עם תחתית עבה) ומעט שמן, מחממים בצל קצוץ ולאחר שמזהיב מוסיפים שום. אם רוצים מנה חריפה מוסיפים בשלב זה פלפל חריף/שאטה.
  • 4. חולטים וקולפים את העגבניות, מגרדים על פומפייה ומוסיפים 4 מתוך ה-5 לסיר, מוסיפים כף רסק, צרור כוסברה וחוואייג'. מוסיפים את הבשר, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, ומרק עוף. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. בהמשך כשהרוטב מסמיך מאד, מוסיפים עוד כף רסק וחצי צרור כוסברה.
  • 5. מבשלים בין שעתיים לשעתיים וחצי. בודקים אם הבשר מוכן באמצעות מזלג שנתקע בבשר. אם הוא רך והמזלג נתקע בקלות המנה מוכנה.
  • 6. בהגשה מפזרים עוד עלי כוסברה. אם המנה הוכנה עם פלפלוני שאטה מוציאים אותם לפני האכילה.
  • 7. מומלץ לאכול עם חפוש, שיספוג את כל הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully