- 1. מניחים את הבשר על רשת צפופה. מפזרים קמצוץ חוואייג' למרק וממליחים את הבשר, רק מצדו האחד.
-
- 2. מכניסים לגריל בתנור בחום של 250 עד 300 מעלות לכ-7 דקות. לאחר 3-4 דקות הופכים את הבשר לצד שני.
-
- 3. בסיר רחב (רצוי עם תחתית עבה) ומעט שמן, מחממים בצל קצוץ ולאחר שמזהיב מוסיפים שום. אם רוצים מנה חריפה מוסיפים בשלב זה פלפל חריף/שאטה.
-
- 4. חולטים וקולפים את העגבניות, מגרדים על פומפייה ומוסיפים 4 מתוך ה-5 לסיר, מוסיפים כף רסק, צרור כוסברה וחוואייג'. מוסיפים את הבשר, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, ומרק עוף. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. בהמשך כשהרוטב מסמיך מאד, מוסיפים עוד כף רסק וחצי צרור כוסברה.
-
- 5. מבשלים בין שעתיים לשעתיים וחצי. בודקים אם הבשר מוכן באמצעות מזלג שנתקע בבשר. אם הוא רך והמזלג נתקע בקלות המנה מוכנה.
-
- 6. בהגשה מפזרים עוד עלי כוסברה. אם המנה הוכנה עם פלפלוני שאטה מוציאים אותם לפני האכילה.
-
- 7. מומלץ לאכול עם חפוש, שיספוג את כל הרוטב.